Prima vizita a copilului la salonul de tuns. Ce masuri trebuie sa iei?

/ / Modificat: 2016-04-06
Prima vizita a copilului la salonul de tuns. Ce masuri trebuie sa iei?

Prima tunsoare a copilului poate fi o adevarata provocare pentru unii parinti. Cei mici se pot speria numai la vederea foarfecelor si a masinilor de tuns sau pot deveni recalcitranti ori tematori in fata unor persoane noi cum este frizerul.

Poate si din aceasta cauza, numerosi parinti decid sa faca ei insisi aceasta operatiune si sa isi tunda copiii cu propriile maini.

Nu toti au insa abilitatile necesare, iar rezultatele arata dezastruos in anumite cazuri si singura solutie este tot vizita la salonul de tuns. Cu toate astea, parintii amana cat mai mult momentul acesta de teama sa nu-si sperie copiii si sa nu ii determine pe acestia sa urasca pentru tot restul vietii frizerii si frizeriile.

Tocmai de aceea, este important ca inaintea momentului decisiv sa te asiguri ca ai facut toate demersurile necesare pentru a-l familiariza pe micutul tau cu ideea taierii parului si cu aceea a vizitelor regulate la salon.

Iata ce poti face inainte de a-ti duce, efectiv, copilul la tuns!

Alege salonul potrivit

Intereseaza-te de saloane de tuns in care personalul este obisnuit cu interactiunea cu copiii. Exista astfel de saloane special destinate micutilor, unde frizerii sunt familiarizati cu temerile copiilor cu privire la tuns si antrenati sa le distraga atentia prin jocuri, cantece sau alte trucuri interesante.

Vizita la salon nu trebuie sa fie o corvoada pentru copilul tau si tocmai de aceea este important sa alegi cu grija locul in care il vei tunde, respectiv persoana care se va ocupa de aceasta operatiune.

Daca ti-e mai la indemana, cauta pe internet saloanele de tuns din apropierea casei si suna din timp pentru a cere recomandari si pentru a-ti face o programare. Poti chiar si sa faci o scurta vizita inainte, pentru a observa cum se poarta personalul cu ceilalti copii si pentru a te asigura ca vrei sa il lasi pe al tau pe mainile lor.

Fa o vizita preliminara impreuna cu copilul tau

Pentru a-ti familiariza micutul cu ideea tunsorilor periodice, du-l sa viziteze salonul in care urmeaza sa il tunzi cu cateva zile inainte de programare. Astfel ii vei putea arata imprejurarile si ii vei oferi sansa sa observe el insusi ca si alti copii isi tund parul.

Vorbeste cu personalul sa va lase sa va uitati in timp ce au alti clienti, pentru a-ti ajuta copilul sa inteleaga ca ceea ce se intampla nu doar ca nu este dureros, dar de cele mai multe ori poate fi chiar distractiv si relaxant.

In plus, in acest fel el va sti exact la ce sa se astepte si nu va fi luat prin surprindere de foarfece sau de zgomotul produs de masina de tuns.

Pregateste-ti copilul pentru ce se va intampla la salon

Exista carti educative special destinate copiilor in care sunt exemplificate, cu imagini si text, scene cu copii care se tund intr-un salon.

In cazul in care copilul tau manifesta teama fata de verbul "a taia" chiar si atunci cand acesta este asociat cu parul, incearca sa eviti folosirea lui atunci cand ii propui sa mergeti la salon.

Concentreaza-te pe partea distractiva a tunsului si fa-l sa inteleaga ca poate sa isi faca o coafura jucausa si vesela si ca va arata minunat dupa ce se va tunde.

Fii pregatita cu bagajul de urgenta

Daca nu vrea sa se tunda, copilul tau poate inventa tot felul de scuze pentru a amana momentul. Foamea, setea sau somnul sunt adesea invocate in astfel de situatii.

Asigura-te ca ai la tine un pachet de biscuiti sau un baton cu cereale, pentru situatia in care i se face foame si o sticla cu apa. Un alt lucru care s-ar putea intampla este ca micutul tau sa refuze sa poarte capa pe care o pune la dispozitie personalul din salon.

Fa in asa fel incat sa ai la indemana un tricou de schimb, daca se intampla acest lucru.

Fa-l sa se simta confortabil

Daca micutul tau refuza sa se urce in scaunul special pentru copii din salon, te poti oferi sa il tii in brate, in timp ce stati impreuna pe un scaun obisnuit. Te vei umple de par, dar confortul copilului tau este mai important decat acest aspect temporar.

Fa-i poze inainte si dupa tuns, pentru a transforma experienta intr-una mai amuzanta si strambati-va sau giugiuliti-va in fata camerei pentru a-l face sa se simta bine si sa asocieze tunsul cu o experienta pozitiva.

Tu cum il pregatesti pe cel mic pentru prima vizita la frizer? La ce trucuri apelezi? Asteptam opiniile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tuns copii

Articole recomandate

Citeste si despre