Masina mea a devenit o a doua casa pentru mine

/ / Modificat: 2018-06-04
Masina mea a devenit o a doua casa pentru mine

Pentru ca am trei copii, cateodata am impresia ca imi petrec mai mult timp in masina decat acasa. Fac o gramada de lucruri in masina: ma pensez, ma dau cu ruj si mascara, am intervievat oameni la telefon, aflandu-ma in masina, mi-am luat notite si mi-am scris memento-uri pe o carte de colorat in masina, folosind un creion colorat pe care l-am gasit pe jos.

Nu am facut niciunul din aceste lucruri in timp ce conduceam, stai linistita; masina este locul meu de evadare, dar si un fel de birou mobil, este un mijloc de transport, dar si o cafenea, este canapeaua psihologului, pentru ca mai si plang in masina, atunci cand uit de exemplu sa ajung la ziua portilor deschise de la gradi.

Masina este o prelungire a sufrageriei, ba chiar as indrazni sa spun o prelungire a ceea ce sunt in acest moment in viata: o mama care incearca sa faca totul, sa fie totul, sa aiba totul.

Masina mea a devenit o a doua casa pentru mine; vreau sa ii multumesc masinii mele, un SUV pe care l-am achizionat atunci cand am aflat ca urmeaza sa avem cel de-al treilea copil, pentru ca:

Imi este birou mobil

Am facut teleconferinte din scaunul soferului de multe ori, cu copiii dormind pe bancheta din spate. Am transpirat in timpul multora, in timp ce ascultam convorbirea cu microfonul setat pe "mute", pentru ca cei mici plangeau si se vaicareau in spate, in timp ce incercam sa ajungem la timp la scoala si sa imi fac si treaba de la birou, simultan.

Am raspuns la emailuri din masina, in timp ce ii asteptam pe copii sa iasa de la gradinita. Am scris nenumarate notite pe telefon, parcata in fata casei, asteptandu-i pe copii sa se trezeasca. In mamamobilul meu eu sunt mama, dar si bossul.

Este dormitorul mobil al copiilor mei

Atunci cand fiica mea nu adormea la pranz nicaieri, m-am bazat pe masina; cand fiii mei erau atat de obositi, dar refuzau sa adoarma, m-am bazat pe masina. Cand cei mici aveau nevoie de putina odihna, desi trasesera un pui de somn acasa, i-am pus in masina si ne-am plimbat la intamplare in timp ce cantam din rasputeri Frere Jaques, la cerere, bineinteles.

Imi este refugiu

In zilele dificile, am iesit din casa imediat ce a ajuns sotul meu de la serviciu, cu intentia de a ma duce la sala, dar in realitate, am ramas in masina, in fata casei, ascultand muzica si uitandu-ma pe siteurile de socializare.

Am ascultat o multime de carti audio minunate in timp ce conduceam, am baut multe cafele delicioase si da, recunosc, ocazional am savurat cate un burger in masina. Pentru unele femeie, sa mearga la spa este momentul lor de reincarcare, pentru mine, locul acela este masina.

Ma duce sa imi vad familia

Parintii si fratii mei locuiesc intr-un oras, socrii in altul, noi la sute de kilometri distanta de familiile noastre. Mergem cu masina sa ii vizitam, de mai multe ori pe an, pentru ca biletele de avion pentru noi cinci sunt prea scumpe; masina este conexiunea noastra cu oamenii dragi noua.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Masina Cu copilul in masina Calatorii masina copii

Articole recomandate

Citeste si despre