Lectii de parenting pe care le-am invatat de la Printesa Diana

/ / Modificat: 2018-09-24
Lectii de parenting pe care le-am invatat de la Printesa Diana

Diana, Printesa Inimilor, si-a lasat amprenta stilului sau de parenting nu doar asupra celor doi copii ai sai, Printul William si Printul Harry, ci si asupra modului in care William isi creste cei trei copii impreuna cu sotia sa Ducesa de Cambridge, dar si asupra altor parinti, cu sange albastru sau oameni obisnuiti.

In loc sa isi puna copiii pe un piedestal, Printesa Diana a facut eforturi pentru a le oferi baietilor sai o normalitate care nu exista in familia regala, nici macar pentru cei mici; de la un burger din cand in cand pana la a se furisa impreuna cu copiii in sala de cinematograf, Diana a schimbat modul in care parentingul regal era privit de societate.

Iata care sunt cateva lectii de parenting pe care le-am invat cu totii de la regretata Printesa Diana:

Alaptarea este importanta

Se spune ca Diana a fost prima membra a familiei regale care si-a alaptat copiii, intelegand importanta beneficiile alaptarii si importanta sa in stabilirea unei legaturi profunde si puternice cu bebelusul. Pana la ea, capetele incoronate erau cunoscute ca fiind reci chiar si cu proprii copii, Regina Victoria de exemplu, care a avut 9 copii, considera ca alaptarea este un obicei dezgustator.

Familia care calatoreste impreuna, ramane impreuna

Atunci cand Diana si Printul Charles au plecat in vizita oficiala in Australia si Noua Zeelanda, Diana a insistat sa il ia si pe micutul Print William, in varsta de 10 luni impreuna cu ei in calatorie. Pana atunci, copiii familiei regale nu mergeau in astfel de calatorii oficiale, iar decizia Dianei de a pastra familia impreuna indiferent de circumstante ar putea explica de ce Printul George si Printesa Charlotte isi insotesc parintii in vizitele oficiale pe care acestia le intreprind.

Metoda Montessori

Diana a insitat ca micutii printi sa urmeze o scoala Montessori – nu numai ca rebela printesa a uimit o lume intreaga atunci cand a decis ca William si Harry sa mearga la o scoala in afara palatului regal, dare a ales o scoala Montessori, poate si pentru ca la un anumit moment, inainte de a deveni viitoarea regina a Marii Britanii, a lucrat intr-o astfel de scoala, care incurajeaza creativitatea, independenta si dezvoltarea sociala a copiilor in propriul lor ritm.

Gratitudinea, o caracteristica regala

Admiratorii micutei Printese Charlotte, fiica lui William si a Ducesei de Cambridge, au primit felicitari de multumire in urma urarilor de la multi ani adresate printesei de ziua sa. Aceasta traditie este continuata de fiii Dianei, care i-a invatat sa trimita mici bilete si felicitari personalizate prin care sa spuna “multumesc”.

Diana pretuia bunele maniere, asa ca si-a educat copiii invatandu-i cum sa spuna multumesc prin puterea exemplului, scriind 24.000 de bilete de multumire, atunci cand se recupera dupa o perioada petrecuta in spital.

Implicarea in activitatile educative ale copiilor

Nu numai ca ii ducea si ii lua pe baieti de la scoala, Printesa Diana isi ajuta copiii la teme si la proiectele scolare si ii recompensa cu o inghetata de fiecare data cand carnetul de note era plin de nota 10. Mama Diana lua educatia copiilor sai in serios si supraveghea atent activitatile acestora, implicandu-se adeasea. I-a invatat sa cante la pian si le-a insuflat dragostea pentru rezolvarea puzzle-urilor.

Empatia si actiunile de caritate

Diana nu a ezitat sa le reaminteasca copiilor sai de cat de norocosi sunt pentru ceea ce au, asa ca atunci cand aveau 12 si respectiv 10 ani, William si Harry si-au insotit mama la un camin pentru oamenii strazii, care reprezentau una dintre principalele cauze ale Printesei.

Prin puterea exemplului, Diana si-a invatat baietii sa fie empatici si sa nu faca discriminari de nici un fel, iar Printul William a continuat sa lupte pentru cauzele dragi mamei sale, ajungand chiar pe prima pagina a ziarelor atunci cand a dormit pe strada pentru a se pune in locul oamenilor strazii, la propriu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parenting Parenting pozitiv Printesa diana

Articole recomandate

Citeste si despre