Ghid complet de achizitionare a unei biciclete pentru copii de la BeKid

/ / Modificat: 2016-02-12
Ghid complet de achizitionare a unei biciclete pentru copii de la BeKid

Timpul trece repede si este din ce in ce mai limitat. Ne gandim uneori cu nostalgie la copilarie, la momentele cand pentru multi dintre noi timpul insemna joaca, joaca si iar joaca. Am devenit adulti si ne privim copii cum si-au schimbat obiceiurile de joaca: folosesc telefoane mobile si tablete, jocuri pe calculator si alte tehnologii moderne.

Si aceste gadget-uri au un rol important in dezvoltarea mentala a unui copil, insa ca si parinti putem interveni in sprijinul dezvoltarii lor fizice prin incurajarea activitatilor sportive. 

Astfel, una dintre cele mai comode metode de a-i indruma spre a face miscare este achizitia unei biciclete. Multi dintre noi ne amintim cu placere de sentimentul care ne-a incercat in momentul in care am primit cadou o bicicleta de la parinti sau bunici, si de aceea de aceea ne gandim ca o bicicleta poate fi si pentru micutii nostri un cadou perfect.  

Bicicletele nu doar ca ii mentin pe copii in forma, insa le oferta si posibilitatea de a se simti mai independenti, pe langa faptul ca mersul pe bicicleta este distractiv. 

Achizitionarea unei biciclete nu mai este o sarcina la fel de usoara cum era in urma cu cativa ani avand in vedere ca astazi bicicletele pentru copii se regasesc sub o varietate de culori, modele si functionalitati.

Daca initial noi aveam posibilitati destul de limitate la acest capitol, putem spune ca prichindeii nostri sunt ceva mai norocosi si pot alege dintr-o varietate mult mai mare. Acest lucru  ne creeaza noua parintilor adevarate batai de cap. 

Copiii cresc, iar acest lucru nu mai este un secret pentru nimeni, motiv pentru care selectarea unei biciclete potrivite pentru marimea lor devine adesea un proces destul de confuz pentru majoritatea parintilor. Trebuie insa sa ne asiguram ca facem o alegere cat se poate de potrivita in privinta achizitiei unei biciclete, astfel incat copiii nostri sa se poata bucura in totalitate de beneficiile unei biciclete.

Unicul ajutor care il primim din partea copiilor in ceea ce priveste alegerea unei biciclete sunt detaliile cu privire la culoarea sau respectiv modelul imprimat pe acestea.

Aspectele care tin insa de siguranta si confortul bicicletei sunt lucruri pe are va trebui insa sa le luam noi in calcul. Una dintre greselile pe care in general le facem ca parinti este aceea de a a alege noi bicicleta pentru ei, fara a le mai da posibilitatea de a-si alege exact ceea ce le place in speranta ca se vor razgandi odata ajunsi acasa. 

BeKid.ro iti oferta sfaturi cu privire la achizitia de biciclete pentru copii

Atunci cand alegem biciclete pentru noi, in general cel mai bun indice este alegerea unui cadru pe masura. Adevarul este ca in cazul nostru lucrurile sunt destul de simple avand in vedere ca marimile sunt destul de standardizate. 

Cand vine vorba despre copii insa, lucrurile se complica putin, iar cadrul nu mai reprezinta o modalitate tocmai potrivita de a alege o bicicleta. In aceste conditii, va trebui sa ne indreptam atentia inspre diametrul rotilor avand in vedere ca acestea sunt elementele care determina marimea celorlalte parti componente ale unei biciclete. 

biciclete_pentru_fetite_hello_kitty

Biclete pentru copii – BeKid.ro

Diametrul rotilor, in cazul bicicletelor pentru copii au dimensiunea de 12, 14, 16, 20 si respectiv 24 inch. Peste diametrul de 24 de inch, adolescentii pot utiliza fara probleme bicicletele destinate adultilor, adica pe cele de 26 inch.  Pentru a face o alegere cat mai potrivita, va trebui sa incercam sa corelam simultan varsta, inaltimea si respectiv diametrul rotilor. 

diametru_roti_biciclete

Pe site-ul www.bekid.ro se pot filtra bicicletele pentru copii dupa diametrul rotilor

Inaltimea insa nu reprezinta un factor decisiv in ceea ce priveste alegerea potrivita a unei biciclete pentru copii, ci mai degraba acesta nu este decat un punct de plecare in acest sens. Cel mai important lucru este ca micutul sa se simta cat mai confortabil si sa poata controla cu usurinta bicicleta. Cea mai buna modalitate de a face acest lucru este de a testa bicicleta inainte de a o achizitiona propriu-zis. 

O alta modalitate eficienta de a determina care este marimea potrivita a bicicletei pentru copii este prin intermediul masurarii lungimii interioare a piciorului. In acest caz avem urmatoarele date:

lungime_picior_diametru_roti_bicicleta

Pana la varsta de aproximativ 2-3 ani, copiii pot utiliza fara probleme o tricicleta avand in vedere ca aceasta il va ajuta sa invete sa isi coordoneze eficient simturile, facand astfel trecerea ulterioara la o bicicleta mult mai usoara.  Magazinul BeKid.ro contine o categorie cu peste 100 de modele de triciclete pentru copii la preturi excelente


Cat de importanta este siguranta unei biciclete pentru copii?

Pe langa confort si manevrabilitate, unul dintre aspectele deosebit de importante pentru o bicicleta este siguranta. Chiar daca copiii nu pun mare pret pe acest aspect, trebuie totusi sa ne asiguram ca acestia sunt in afara oricarui pericol atunci cand utilizeaza o bicicleta. 

Nu mergeti niciodata pe principiul ca daca veti achizitiona o bicicleta mai mare ii va fi potrivita si cand va creste deoarce o bicicleta achizitionata in acest mod nu va face decat sa creasca riscul accidentarilor.  O bicicleta aleasa corespunzator ii va permite copilului sa ajunga cu picioarele la sol, fara a fi nevoit sa se incline intr-o parte sau in alta pentru a face acest lucru. 

In momentul in care se plimba cu bicicleta, pozitia pe scaun trebuie sa fie una cat mai dreapta, iar picioarele nu trebuie sub nicio forma sa fie complet intinse in momentul in care pedaleaza. In plus, asigurati-va ca acesta reuseste sa prinda ghidoanale in mod corespunzator, fara a se apleca in fata. 

bicicleta_baieti_spiderman

Nu uitati insa sa luati in calcul si alegerea unor materiale usore, mai ales daca vorbim despre cadrul bicicletei. O bicicleta grea nu doar ca este greu de manevrat, insa cu siguranta va fi aproape imposibil de transportat de catre cei mici. In plus, acest lucru creste totodata si riscul caderii din lipsa unei moblitati corespunzatoare.  

Echipamentul de protectie desi este considerat de catre multi parinti o chestiune optionala, recomandarea noastra este aceea de a-l invata pe cel mic sa il poarte tot timpul, mai ales la varste ceva mai fragede.

Aveti insa in vedere achizitionarea unei echipament de protectie potrivit pentru statura lui astfel incat sa nu-i reduca din mobilitate atunci cand il poarta.  Unul dintre principale elemente de siguranta este casca, pe site-ul Bekid.ro puteti gasi o rubrica speciala cu casti, genunchere si cotiere, etc

Solicitati intotdeauna sfaturile unui expert

Chiar daca in general avem tendinta de a cauta pe internet tot felul de sfaturi despre modul in care trebuie sa achizitionam diverse produse sau servicii, de cele mai multe ori rezultatul final nu ne duce mult mai aproape de un rezultat., ci din contra ne creeaza si mai multa confuzie. In acest caz, o solutie excelenta o reprezinta un expert pe care in general il regasiti in cadrul magazinelor de specialitate online asa cum este magazinul online BeKid. Apeland la numerele de telefon 0755790727, 0786404999 sau prin email la comenzi@bekid.ro veti primi sfaturi utile care va pot scuti de ore intregi de cautari pe internet. 

plimbare_familie_bicicleta


Ce tipuri de biciclete pentru copii alegem?

Bicicletele care dispun de un diametru al rotilor mai mic precum cele de 12, 14 sau respectiv 16 inch, sunt destul de standardizate avand in vedere ca la aceste categorii de varsta copiii invata sa-si coordoneze simturile foarte bine, insa odata cu inaintarea in varsta, acestia isi vor dori tot mai mult de la bicicleta lor astfel ca va trebui sa ne indreptam atentia inspre modele ceva mai complexe cum sunt bicicletele mountain bike. 

Avantajul bicicletelor Mountain bike este dat de faptul ca dispun de suspensii puternice si le permite copiilor sa se deplaseze si pe terenuri accidentate gratie acestor suspensii. In cazul in care nu se aventureaza pe astfel de terenuri, puteti fara indoiala sa luati in calcul si bicicletele clasice avand in vedere ca acestea dispun de preturi ceva mai accesibile.

Bicicletele de tip BMX sunt probabil unele dintre cele mai populare in randul copiilor avand in vedere ca acestea pot fi utilizate in aproape orice conditii. In general acestea au un diametru al rotilor de 20" si sunt utilizate pentru diverse trick-uri, gratie robustitatii si rezistentei sporite de care dispun. Recomandarea noastra este aceea de a opta pentru o bicicleta de tip BMX dupa varsta de 10 ani. 

Cateva sfaturi de final pentru parinti

  • Asigurati-va intotdeauna ca veti cumpara bicicleta potrivita pentru varsta si statura copilului;
  • Explicati copiilor importanta regulilor de circulatie si motivul pentru care trebuie sa le respecte si atunci cand circula cu bicicleta;
  • Explicati-le de ce este important sa poarte echipamentul de protectie.

BeKid.ro este magazinul online care ofera preturi excelente la o gama diversificata de produse pentru copii.

BeKid si-a castigat aprecierea din ce in ce mai mult in ultima perioada a mii de clienti prin seriozitate, respectarea termenelor de livrare, informatii detaliate despre produse si programe de fidelitate pentru clienti, transport gratuit la un numar foarte mare de produse. Alte informatii in materialul video de mai jos: 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre