Cum sa iti pregatesti rapid copilul pentru scoala? 15 metode care sa va ajute sa fiti gata la timp!

/ / Modificat: 2016-09-14
Cum sa iti pregatesti rapid copilul pentru scoala? 15 metode care sa va ajute sa fiti gata la timp!

Ti-e greu sa-ti trezesti copilul dimineata, indiferent de cat de devreme s-a culcat cu o seara inainte? Nu reusesti sa pleci cu el la timp spre scoala? Iata 15 trucuri care sa te ajute atat pe tine, cat si pe copilul tau sa fiti gata la timp, fara a va stresa.

1. Incurajeaza-l in fiecare seara sa-si pregateasca hainele pentru a doua zi

Cand esti in intarziere, nu ti se pare nimic mai stresant decat sa auzi autobuzele din departare, in timp ce copilul tau inca isi cauta hanoracul. Ca sa eviti bataile de cap, pregateste-i toate hainele cu o seara inainte. De la sosete si lenjerie intima, pana la pantaloni si bluza. Verifica totodata prognoza meteo si pune umbrela la indemana, in cazul in care se anunta ploi.

2. Pune toate hainele in acelasi loc

Odata ce i-ai ales tinuta pentru a doua zi, lasa hainele la vedere, fie agatate de umeras, in cuier, fie pe un scaun sau un fotoliu. Nu le schimba niciodata locul, in felul acesta copilul le va gasi usor. Daca este suficient de mare, incurajeaza-l sa-si pregateasca hainele singur si sa le lase la vedere, in locul special destinat.

3. Organizeaza-ti pantofii

Poti sa pierzi o gramada de timp dimineata cautand perechea unui pantof printre alte incaltari desperecheate. Pentru a evita asemenea situatii, desemneaza cate un raft pentru fiecare in dulapul de incaltaminte sau in pantofarul de pe hol. Incurajeaza-ti copilul sa isi aseze mereu incaltamintea la locul ei, pentru a-i gasi usor a doua zi.

4. Asigura-te ca si-a terminat tema

Nu ceda in fata promisiunii copilului ca isi va face tema de dimineata, in cazul in care are ore dupa pranz. Prima parte a zilei este oricum prea incarcata, ca sa mai adaugi si temele la sarcinile pe care le are de facut. Niciun copil nu da randament, atunci cand mai are de invatat la alte trei materii inainte de pranz, cand se va grabi sa ajunga la scoala.

5. Pregateste micul dejun cu o seara inainte

Chiar daca ti se pare o nimica toata, este mai bine sa faci cat mai multe lucruri seara, decat la prima ora a diminetii. Fa sandvisurile pentru pachet si gustarile, apoi pune-le in acelasi loc, de fiecare data. Copilul va sti exact de unde sa le ia, mai ales cand se grabeste sa iasa pe usa.

6. Rucsacul se pregateste tot seara

Obisnuieste-ti copilul sa isi faca ghiozdanul sau rucsacul inainte de a merge la culcare si sa il lase langa usa de la intrare. Verifica totodata daca si-a facut toate temele.

7. Organizeaza-ti propriile obiecte

Ca parinte, ai grija sa fii tu un model pentru copilul tau, fiind mereu organizata. A fi organizat nu inseamna, desigur, sa impui tuturor sa tina casa luna. Incurajeaza-i doar sa isi puna lucrurile in acelasi loc, pentru a evita pierderea timpului cu cautatul obiectelor minute in sir.

8. Asigura-te ca face dus seara

Facand dus cu o seara inainte, copilului tau va castiga timp de dimineata.

9. Seteaza alarma cu 15 minute mai devreme

Atunci cand ai un sfert de ora in plus, nu te mai stresezi nici tu nici copilul.

10. Investeste intr-un ceas cu alarma luminoasa

Unii copii se ridica foarte greu din pat dimineata. Un ceas desteptator cu alarma luminoasa ii poate trezi in cel mai bland mod posibil. Acest tip de alarma stimuleaza rasaritul soarelui si poate fi folosit si ca lampa pentru citit. Este adevarat ca un asemenea ceas este destul de scump (aproximativ 250 de lei), dar investitia merita.

11. Fara televizor dimineata

Televizorul distrage atentia copilului asa ca tine-l inchis dimineata.

12. Da drumul la cronometru

Poti folosi un cronometru de bucatarie, daca vrei sa nu intarziati. In plus, iti vei face si o ideea despre cat timp are nevoie copilul tau pentru a manca, a se imbraca si a se spala pe dinti.

13. Fa un mic dejun simplu

In timpul saptamanii, nu pierde timp facand omlete cu sunca sau gustarele ornate ca la restaurant. Un bol de cereale cu lapte ii da copilului tau toata energia de care are nevoie dimineata.

14. Fa-ti toate planurile in week-end

Spala rufele si fa cumparaturi in week-end. Intreaba-ti copilul daca are nevoie de materiale pentru vreun proiect de scoala. Cu siguranta nu vrei sa alergi prin librarii la prima ora a diminetii.

15. Verifica totul inca o data inainte de culcare

Nu strica sa treci totul in revista inca o data, inainte de culcare, mai ales daca cel mic a luat initiativa sa isi faca singur ghiozdanul. In felul acesta, eviti orice surpriza de dimineata.

Tu ce metode de a-ti pregati rapid copilul pentru scoala cunosti? Scrie ce solutii aplici, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pe aceeasi tema:

7 pasi simpli ca sa iti pregatesti copilul pentru scoala

12 sfaturi utile pentru a avea un an scolar bun!

7 trucuri pentru a organiza orarul familiei tale

Cum sa iti trezesti copilul dimineata

3 pasi simpli pentru a stabili rutina in nou an scolar

8 sfaturi de la mamici pentru inceputul de an scolar

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trezire dimineata copii Pregatire copii scoala Scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre