Copiii nascuti in octombrie sunt speciali. Traiesc mult si sunt sportivi foarte buni

/ / Modificat: 2019-10-02
Copiii nascuti in octombrie sunt speciali. Traiesc mult si sunt sportivi foarte buni

Numeroase studii fac legatura intre luna de nastere a copilului si caracterul acestuia, predispozitia lui de a reusi la scoala sau riscul de a suferi anumite boli sau tulburari.

Cercetarile au aratat ca bebelusii nascuti toamna au o personalitate foarte echilibrata si au sanse mici sa faca depresie.

Iata ce spun oamenii de stiinta despre copiii nascuti in luna octombrie:

Viata mai lunga 

Potrivit unui studiu publicat in revista de articole stiintifice si studii clinice "Journal of Aging Research," bebelusii nascuti toamna au mai multe sanse sa traiasca pana la o suta de ani decat cei nascuti intr-o alta perioada a anului.

Rezultatele au relevat ca "persoanele nascute intre lunile septembrie si noiembrie au sanse semnificativ mai mari de longevitate in comparatie cu persoanele nascute in martie," scriu autorii studiului. Ulterior, un alt studiu german publicat pe site-ul stiintific "Springer Link" a dat ecou acestor descoperiri, incorporand date mai recente.

Se imbolnavesc mai des

Faptul ca traiesc mai mult pare sa nu aiba legatura cu sanatatea buna, deoarece, in conformitate cu numeroase studii publicate pe portalul ABC News, bebelusii nascuti in octombrie au un risc mai mare de boala, desi autorii subliniaza ca totul va depinde de obiceiurile de viata pe care le adopta fiecare individ.

"Riscul de boala aferent lunii de nastere este relativ mai mic in comparatie cu variabile mai influente, cum ar fi dieta si exercitiile fizice", spune Nicholas Tatonetti, coautor al studiului si profesor la Centrul Medical Universitar din Columbia (Statele Unite).

Potrivit cercetatorilor, bebelusii nascuti in octombrie ar putea fi mai predispusi la astm si alte afectiuni respiratorii. Pe de alta parte, acestia au un risc foarte redus de a suferi de boli cardiovasculare.

Un alt studiu, editat de Universitatea din California si publicat de Academia Nationala de Stiinte a Statelor Unite, a legat riscul mic de boli cardiovasculare cu o speranta de viata mai lunga, ceea ce ar explica longevitatea vietii copiilor nascuti in octombrie.

Buni sportivi

Sanatatea cardiovasculara buna de care se bucura oamenii nascuti in octombrie poate fi responsabila pentru viata sportiva a acestora.

O investigatie facuta de Universitatea Britanica din Essex a testat rezistenta, forta si starea cardiovasculara a aproape 9.000 de baieti si fete, intre 10 și 16 ani si a constatat ca cei nascuti in octombrie si noiembrie au fost semnificativ mai buni din punct de vedere sportiv fata de restul, probabil datorita expunerii optime la vitamina D pe care o aveau deja din pantecele mamei.

"Copiii nascuti toamna in emisfera nordica a Pamantului tind sa aiba oase mai mari si o masa musculara mai mare," noteaza autorul studiului, Gavin Sandercock.

O mai buna sanatate mintala

Se pare ca persoanele nascute in luna octombrie sunt mai putin susceptibile sa sufere de tulburari mintale precum schizofrenia, tulburari bipolare sau dependenta. In plus, un studiu publicat de "British Journal of Psychiatry" a concluzionat ca acestia au o tendinta mai scazuta de sinucidere.

In concluzie, numeroase studii publicate in ultimii ani indica faptul ca bebelusii nascuti in octombrie au o inima puternica, desi pot fi predispusi la astm. Dar se pare ca acest lucru nu trebuie sa-i descurajeze cand vine vorba despre sport.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii

Articole recomandate

Citeste si despre