Ce poti face pentru ca fiica ta sa aiba stima de sine ridicata

/ / Modificat: 2019-12-19
Ce poti face pentru ca fiica ta sa aiba stima de sine ridicata

Ai auzit vreodata pe cineva spunand ca are suficient respect de sine? Realitatea este ca atat timp cat faci pasul catre ego, totul este in regula. Adica, a te valorifica este ceva ce ar trebui sa invatam cu totii inca din copilarie, micuta samanta de care avem nevoie pentru viata. Dar ce poti face pentru ca fiica ta sa aiba stima de sine ridicata?

Pe masura ce crestem incepem sa ne cunoastem si sa ne apreciem mai mult. Asta inseamna ca, in cazul in care mama nu ti-a intarit iubirea, nu exista niciun motiv pentru care sa nu o faci singura. 

Ce poti face pentru ca fiica ta sa aiba stima de sine ridicata

Fetele trebuie sa se iubeasca pe ele si sa aprecieze valoarea de sine. Aceasta este o fiica sigura, puternica si increzatoare. Stima de sine este ca o umbra, intotdeauna alaturi de tine, decizi cat de confortabil vrei sa te simti. Iata cum poti face asta:

Ai incredere in tine 

Ca mama, este important sa renunti la temeri, aratand treptat acele rani, dar deja vindecate, dorind sa savurezi viata. Daca mama are incredere in ea, fiica va avea si mai mult. Incepe prin a te iubi cu adevarat, a te cunoaste si a te respecta, imbratisind mereu esenta ta.

Nu fii negativista

Multe femei o fac, se concentreaza pe lucrurile rele si sunt cele mai dure cand vine vorba de a se judeca pe ele insele. De fiecare data cand te plangi de corpul tau, de deciziile tale, de munca ta, de relatia cu familia ta, ii arati fiicei tale ca te iubesti foarte putin. Accentueaza pozitivul, realizarile tale, nu fi atat de rea cu tine.

Fii draguta

De fiecare data cand esti amabila, cand zambesti, cand te intelegi pe tine, cand cauti solutia in locul problemei, atunci iti cresti respectul de sine si, prin urmare, pe cel al fiicei tale. Si asta pentru ca se simte in siguranta alaturi de tine. Nu uita ca ea urmareste fiecare pas al tau si tu esti cel mai mare idol al sau.

Inceteaza sa te compari

Inceteaza sa te compari si sa o compari si pe fiica ta. In loc sa-i invidiezi pe cei din jurul tau munceste ca sa-ti atingi obiectivele si fa ceea ce depinde de tine pentru a pune in valoare calitatile tale si pe ale fiicei tale. Exista lucruri importante pe care le ai si pe care le minimalizeze dorind ceva material sau banal, dar care nu are nicio valoare.

Vindeca copilul din interior

Cel mai bun mod de a-ti ajuta fiica sa aiba o stima de sine ridicata este sa te intorci la acea fata din tine. Este timpul sa te vindeci, sa iti imbratisezi radacinile, sa dai drumul la ceea ce nu are solutie. Dar, mai presus de toate, este timpul sa te ierti. Erai un copil, nu puteai face mai mult.

Meriti mai mult

Retine ca ceea ce percepi despre tine este ceea ce vad altii. De ce in loc sa-ti subliniezi defectele, nu-ti aplauzi calitatile? Fizic, emotional si multe altele. Daca exista ceva care nu-ti place, atunci schimba-te, lucreaza la acest aspect. Pentru ca sanatatea ta fizica si mentala sa fie mult mai buna.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre