Anul acesta, petrecem sarbatorile in familie, cu Minionii si Boxtrolii

/ / Modificat: 2015-11-25
Anul acesta, petrecem sarbatorile in familie, cu Minionii si Boxtrolii

Stim bine, copiii se dau in vant dupa desene animate. Ba chiar si noi, cei mari, le savuram captivati, mai ales cand povestea are mesaje pentru toate varstele.

Doua astfel de exemple sunt "Minionii" si "Boxtroli", niste animatii perfecte pentru sarbatorile ce se apropie, fie ca alegeti sa le puneti in ghetute de Sf. Nicolae sau sa le urmariti alaturi de intreaga familie in vacanta de Craciun.

De ce am ales sa vi le prezentam? Iata:

Inca de la lansarea animatiei “Despicable Me”, in 2010, Minionii au devenit un fenomen mondial. Simpatici nevoie mare si vesnic pusi pe pozne, creaturile galbene au slujit dintotdeauna personaje negative, de la uriasul Tyrannosaurus rex, Omul Pesterii si un faraon egiptean, pana la Dracula si Napoleon.

Dar, cum-necum, au si reusit sa-i extermine pe toti, din greseala, pana cand au ramas fara lider. Si, cum viata e pustie fara sef, intr-o buna zi, trei minioni - Kevin, Stuart si Bob – au plecat in lumea larga, sa-si caute un nou conducator. Si l-au si gasit, in persoana infamei Scarlet Overkill, care si-a propus sa devina... Regina Marii Britanii. Ce daca exista una?!

O va detrona si ii va lua locul! Iar Minionii sunt tocmai buni s-o ajute in aceasta misiune imposibila. Numai ca socoteala nu se potriveste intocmai cu cea de acasa, iar creaturile galbene reusesc sa intre din nou in bucluc. De data asta insa, provocarea e mai mare ca oricand: cei trei eroi trebuie sa-si salveze intreaga rasa de la exterminare!

In distributie veti recunoaste vocile actorilor Sandra Bullock (in rolul ticaloasei Scarlet Overkill), Michael Keaton, Jon Hamm (alias Don Draper din celebrul serial TV “Mad Men”), Steve Carell, precum si pe Geoffrey Rush – naratorul.

Si "Boxtroli" are un mesaj puternic – pentru copii si nu numai. Creata sub forma unei fabule, animatia prezinta povestea unor monstri care isi duc traiul in subteranul oraselului Cheesebridge.

Legenda spune ca, in timpul noptii, Boxtrolii ies la suprafata, rapesc copii si ii jefuiesc pe locuitorii orasului – niste snobi obsedati de avere si de... branza. In realitate insa, Boxtrolii sunt niste monstruleti inofensivi si chiar simpatici, care se ocupa de cresterea lui Eggs, un baietel pe care l-au adoptat de cand, pe atunci bebelus, a fost abandonat de parinti.

Mai-marii orasului sunt insa convinsi ca Boxtrolii sunt niște daunatori periculosi, care trebuie exterminati, asa ca trec la fapte. Singurul care ii apara pe bietii monstri de pericol este chiar Eggs, fiul lor adoptiv, care iese la suprafata, incercand sa aduca pacea intre cele doua lumi. O poveste cu talc, deopotriva comica si emotionanta, despre curaj, familie si prietenie. 

Din distributia vocala originala fac parte Sir Ben Kingsley, Elle Fanning si Isaac Hempstead Wright (alias Bran Stark din serialul Game of Thrones), iar in varianta dublata in limba romana ii veti recunoaste pe Petre Lupu, Eugen Cristea, Tamara Roman, Olimpia Malai si altii.

"Boxtroli" a obtinut, in 2015, cate o nominalizare la Oscar, Globurile de Aur si premiile BAFTA,  pentru Cea mai buna animatie a anului.

BoxTrolls_BD_3D

“Minionii” si “Boxtroli” sunt productii Universal Pictures si se gasesc acum in magazinele specializate din toata tara, pe DVD si BluRay, in 2D si 3D, inclusiv in varianta dublata in limba romana.

Vizionare placuta va dorim!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Filme pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre