8 secrete despre cresterea baieteilor

/ / Modificat: 2016-09-22
8 secrete despre cresterea baieteilor

Cresterea unui baietel este o experienta total diferita de cea a unei fetite. In timp ce fetele sunt pasionate de papusi, moda, machiajele mamicii si picnicuri sau intalniri la ceai cu prietenele, baieteii sunt mult mai zburdalnici si au mai multa energie de consumat. Dincolo de obsesia pentru masinute si calculatoare sau jocuri video, baieteii au si alte pasiuni, care trebuie incurajate constant de tine, ca parinte, dar si cateva trasaturi sau caracteristici speciale, de care trebuie sa tii cont in cresterea lui.

Iata cateva trucuri sau secrete despre cresterea baieteilor, pentru a-l transforma pe micutul tau intr-un barbat falnic, viguros, puternic si sanatos!

Baietelul are multa energie de consumat! Mentine-l activ!

Baieteii sunt, in general, mai activi si mai energici decat fetitele.

Daca energia debordanta a micutului nu este folosita intr-un mod constructiv, prin activitati educative sau distractive care sa il ajute sa o consume, sa nu te miri daca incepe sa tranteasca lucrurile prin casa sau sa se urce pe mobila. Micutul apeleaza la acest comportament deloc agreat de tine, atunci cand nu este stimulat sa isi consume energia.

Creeaza-i si ofera-i micutului tau un mediu activ in care sa creasca. Incurajarea activitatii fizice este esentiala. Asadar, in loc sa il tii in fata calculatorului ore in sir, mai bine stimuleaza-l sa se plimbe cu rolele pe afara sau cu trotineta. Il poti inscrie si la un sport, acesta fiind un domeniu agreat de baietei.

Pregateste-te de invazia masinutelor, trenurilor, vaporaselor si avioanelor!

Daca ai crescut deja o fetita, probabil ca te-ai obisnuit cu gratia si eleganta papusilor, seturilor de ceai ori a celor pentru coafat si machiaj cu care se joaca micuta ta printesa. Baietelul, in schimb, adora orice jucarie care zboara, merge pe roti, navigheaza pe apa ori foreaza.

De data aceasta, se schimba paradigma si toate jucariile pe care le ai de la fetita vor deveni aproape inutile. E timpul sa te aprovizionezi cu masinute, vaporase, tractoare, trenuri - adica automobile, vehicule si alte constructii pe roti, deoarece vor deveni principalele jucarioare ale baietelului tau.

Asteapta-te la ceva violenta si contacte fizice intre el si ceilalti copii!

Baieteii au o tendinta innascuta spre a fi ceva mai agresivi sau violenti decat fetele. Ei nu se tem ca s-ar putea rani cand sar peste o groapa imensa, nu le e frica sa urce pe sifonier si sa sara de acolo si nu gasesc nicio problema in a se lua la tranta cu fratiorii lor sau cu alti copii.

Specialistii sustin ca un oarecare grad de agresivitate nu este daunator dezvoltarii lui, ba dimpotriva, ar putea fi chiar benefic. Ei sunt de parere ca uneori, prin micile harjoneli cu tine sau cu alti copii, micutul tau nu face decat sa-si exprime afectiunea. Este modul lui de a interactiona cu ceilalti si de a-si exprima emotiile si se pare ca favorizeaza dezvoltarea unor relatii sociale pozitive.

Moda pentru baietei este mai simpla, iar hainutele, mai ieftine!

Moda pentru fetite este extrem de complexa, iar o tinuta pentru acestea presupune un amalgam de accesorii si hainute: rochita, sandalute, dres, bentita, eventual bratara, ceas, cercei, gentuta etc. Iar cand nu e rochita, e fustita cu bluzita, salopeta, pantaloni...

Atunci cand ai un baietel, vestimentatia se simplifica considerabil. Micutul tau nu are nevoie decat de pantalonasi, un tricou si niste tenisi si este gata sa mearga oriunde.

Crearea garderobei unui baietel este mult mai putin costisitoare decat in cazul fetitelor. In plus, procesul de imbracare dureaza mai putin diminetile si nu exista riscul sa strambe din nas la combinatia de culori sau la accesoriile alese pentru tinuta respectiva.

Discutia despre partile sexuale incepe devreme

Cert este faptul ca, spre deosebire de fetite, baieteii acorda mai multa atentie partilor sexuale masculine, respectiv penisului.

Baietelul tau se joaca cu penisul inca de cand este bebelus, iar la numai 2-3 ani, cand invata sa vorbeasca, incepe sa puna intrebari si sa faca comparatii pentru a-si forma identitatea sexuala: penisul meu este mic, mama nu are penis?, cum fac pipi?, de ce tati are un penis mai mare decat al meu? - acestea sunt lucruri pe care o sa le tot auzi din gurita lui.

Trebuie sa fii pregatita sa vorbesti despre acest subiect si sa il ajuti sa-si gaseasca identitatea sexuala foarte repede.

Si baieteii au nevoie de atentie, imbratisari si sarutari parintesti!

Exista o preconceptie conform careia dezmierdarea cu saruturi si imbratisari este mai potrivita in cresterea fetitelor decat a baieteilor. De asemenea, exista acest mit conform caruia "baietii nu au voie sa planga", pentru ca ar fi un semn de slabiciune.

Nu este adevarat! Si baieteii au suflet si au nevoie de atentia parintilor, de imbratisarile pe care le daruiesti cu atat drag unei fetite sau de saruturile parintesti, pe care copilul le adora.

Armele de jucarie - preferatele baieteilor!

Chiar daca preferi sa tii armele de jucarie departe de baietelul tau, pentru a nu incuraja violenta si-asa destul de prezenta in viata noastra de zi cu zi, micutul tau va afla ce sunt acestea si va gasi o metoda de a se juca cu ele, fie ca vrei, fie ca nu. Le imprumuta de la ceilalti sau da peste ele la gradinita sau la un centru de joaca.

Nu este recomandat sa le interzici in joaca lui. Cu cat le tii mai departe de el, cu atat va fi mai interesat de ele si le va cauta. Important este ca aceste jucarii pot deveni si un instrument educativ. Te ajuta sa il inveti mai multe lucruri despre violenta, despre cum sa-si canalizeze corect si eficient impulsurile nervoase si cum sa reactioneze corespunzator in cazul unor conflicte.

Baieteii se ranesc mai usor decat fetitele!

Julituri, zgarieturi, vanatai - toate vor face parte din tabloul medical al copilariei baietelului tau.

Energia debordanta de care da dovada, alergaturile de colo-colo si experimentele noi pe care e mereu dornic sa le incerce isi vor pune amprenta pe corpul lui.

Baieteii sunt mai predispusi decat fetitele la rani usoare, fracturi, luxatii si alte astfel de accidente comune in copilarie.

Ce secrete mai cunosti despre cresterea baieteilor? Unde crezi ca apar diferentele intre cresterea unui baietel si a unei fetite? Impartaseste-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crestere baietei Diferente crestere baieti fete Crestere copii

Articole recomandate

Citeste si despre