7 reguli pentru a face un copil FERICIT

/ / Modificat: 2020-01-13
7 reguli pentru a face un copil FERICIT

Nu este nimic mai important pentru un parinte decat sa-si vada copilul fericit. In zilele de astazi, pare ca este din ce in ce mai greu de realizat acest lucru, din cauza unor obstacole precum individualismul social, competitivitatea, noile tehnologii care determina oamenii sa se izoleze, materialismul, canoanele de frumusete, programele incarcate ale parintilor.

Multi parinti ar putea crede ca a lucra pentru fericirea copiilor lor este o sarcina complicata si cei mici ar trebui sa munceasca pentru a o atinge atunci cand vor creste. Dar nimic nu este mai fals. Fericirea copiilor este o sarcina care intra in atributiile parintilor  si pentru a o indeplini trebuie sa urmezi aceste 7 reguli.

Reguli pentru ca micutul tau sa fie fericit

1. Sarutari in fiecare zi

Copilul tau trebuie sa simta caldura sarutarilor tale si cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa il saruti in fiecare dimineata la trezire si in fiecare seara inainte de a merge la culcare. Si, desigur, si in timpul zilei. Asa, va sti ca dragostea ta pentru el este neconditionata si infinita.

2. Cel puțin 12 imbratisari zilnice

Stiai ca fiintele umane nu pot supravietui fara imbratisari? Daca nu ne imbratisam, ne intristam si starea de spirit se deterioreaza. Oamenii au nevoie de 4 imbratisari pentru a supravietui, 8 pentru a ramane si 12 pentru a fi fericiti. Imbratisarea elibereaza serotonina, dopamina si oxitocina si, prin urmare, reduce stresul, tensiunea arteriala si creste stima de sine si legatura dintre oameni. Cate imbratisari ii oferi copilului tau in fiecare zi?

3. Vorbeste-i privindu-l in ochi

Cand vrei sa vorbesti cu copilul tau, trebuie sa o faci uitandu-te in ochii lui. Este la fel de usor sa te apleci pentru a fi la aceeasi inaltime si pentru a vorbi ochi in ochi. Astfel se va simti respectat si mai aproape de tine.

4. Asculta-i inima

A asculta inima unui copil inseamna sa-l asculti cand iti vorbeste, cand vrea sa-ti spuna ceva, cand nu inceteaza sa vorbeasca si nu te lasa sa asculti stirile. Dar inseamna si sa intelegi privirile, limbajul sau corporal, sa-i intelegi tacerile. Pentru ca nu va vorbi intotdeauna cu cuvinte, dar nu va inceta niciodata sa comunice cu tine.

5. Sprijina-l intotdeauna

Sprijina-l intotdeauna pantru a-si indeplini visele, pentru ca altfel devine frustrat crezand ca visele lui nu sunt importante. Fortarea copilului sa faca lucruri impotriva vointei lui inseamna distrugerea stimei de sine. Aminteste-ti intotdeauna ca trebuie sa -i sustii visele. Accepta-l si respecta-l asa cum este.

6. Stabileste reguli sanatoase

Este foarte important sa-i stabilesti limite copilului tau. Ca sa stie cat de departe poate ajunge si mai presus de toate, ca trebuie sa te respecte. Dar acest lucru se obtine cu o disciplina flexibila, o educatie democratica. Nu tipa la el, nici nu-l lovi (aceasta este o crima), sau nu-l compara cu nimeni. Micutul tau are nevoie de siguranta de a avea limite clare care provin de la parinti echilibrati. Cel mic te va respecta intotdeauna din dragoste si nu de frica.

7. Te iubesc mai presus de toate

Daca doresti cu adevarat ca micutul tau sa fie fericit, atunci va trebui sa-l iubesti mai presus de toate, iar el ar trebui sa stie. Si ca sa stie  va trebui sa-i spui "Te iubesc" in fiecare zi si sa-i demonstrezi si prin fapte. Iar asta nu este foarte complicat: trebuie doar sa-l tratezi cu respect si sa-i oferi timp de calitate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Reguli Copil fericit Parinti

Articole recomandate

Citeste si despre