7 activitati pe care sa le faci cu fiica ta de pana in 2 ani

/ / Modificat: 2024-02-21
7 activitati pe care sa le faci cu fiica ta de pana in 2 ani

Construirea unei relatii solide intre mama si fiica incepe din momentul in care cea mica respira pentru prima data. Cu primul strigat, cu prima atingere. Iti cere mancare si dragoste, iar tocmai pornind de la aceste nevoi primare se creeaza o legatura intima, indestructibila. Ea trebuie cultivata in timp, iar activitatile, inca din primele luni de viata, asigura sedimentarea sentimentelor.

Mama si fiica trebuie sa formeze o echipa din prima clipa. Si tocmai pentru ca aceasta legatura sa se creeze cat mai intim, iti sugeram cateva activitati interesante si distractive in acelasi timp pe care le puteti face impreuna. Este vorba despre activitati pretabile pana in varsta de 2 ani, dar chiar si dupa.

Uitati-va impreuna la un film Disney

Copilul sta cu orele in fata televizorului, in vreme ce mama trebaluieste prin bucatarie. E o imagine care cel mai probabil iti este cunoscuta. Treburile casnice tind sa ne acapareze adesea, in detrimentul timpului petrecut alaturi de copil. Fa-ti timp sa va uitati macar o data pe saptamana la un film pentru copii de la inceput pana la sfarsit. Impreuna. Fiica ta cu siguranta adora filmele Disney si se va bucura nespus sa te asezi langa ea pe covor sau sa va cuibariti pe canapea si sa va uitati amandoua la "Frozen", "Cinderella", "Sofia the First" sau "Brave". Puteti alege una dintre productiile pe care tu insati le adorai cand erai mica.

Organizeaza un picnic pe covor

Umfla cateva baloane, insira o ghirlanda luminoasa pe un perete, intinde pe jos o patura si cu cateva sandvisuri si un suc proaspat de fructe veti avea parte de cel mai tare picnic pe covor cu putinta. Daca vremea este frumoasa, puteti chiar iesi intr-un parc, astfel incat picnicul sa fie real 100%. Fiica ta va fi incantata sa aiba parte de toata atentia ta!

Faceti-va una alteia manichiura

Fetitele adora sa imite comportamentul celor mari. Le place sa isi urmareasca mamele in timp ce se coafeaza, in timp ce se machiaza sau cand isi fac manichiura. Apoi, cand pun mana pe trusa de farduri, incearca si ele sa se aranjeze. Rezultatul este extrem de amuzant pentru toti cei din casa. Profita de aceasta bucurie si faceti un schimb. Faceti-va una alteia manichiura. E un moment oportun sa ii vorbesti, chiar daca ea nu reuseste inca sa spuna prea multe la varsta asta.

Dansati

Copiii adora muzica. Le place la nebunie sa se miste pe ritmuri de orice fel. Puteti juca "Statuile muzicale": dai drumul la muzica si opresti melodia dupa cateva secunde. Conditia este ca atunci cand se opreste muzica, voi sa ramaneti in pozitia in care ati fost surprinse: cu mainile pe sus sau intr-un picior ori aplecata intr-o parte. Va fi extrem de amuzant atat pentru tine, dar mai ales pentru cea mica.

Imbrac-o in haine de-ale tale

Care fetita nu adora sa imbrace hainele si pantofii mamei? De cele mai multe ori o face pe ascuns, de teama ca mama sa nu o certe. Acum, insa, lasa-i libetatea sa poarte ce vrea. Ajut-o sa se imbrace, alege-i bijuterii, o palarie si o poseta. Ba chiar si o pereche de pantofi cu toc. Organizeaza apoi o sedinta foto in care sa pozeze cat mai mult. Sunt imagini pe care le veti privi cu placere peste ani, amintiri care nu se vor sterge niciodata.

Citeste-i carti

Poate ti se va parea ciudat sa ii citesti carti unui copil care inca nu intelege mare lucru si care inca nu vorbeste. Insa e important sa o faci. Citeste-i povesti. Citeste-i poezii. In felul acesta ii starnesti curiozitatea, ii dezvolti atentia si limbajul. Si, mai mult decat atat, petreceti impreuna timp de calitate esential pentru relatia dintre voi doua.

Gatiti impreuna

Nu poti avea pretentia de la un copil de 2 ani sa gateasca. E doar un fel de a spune. Implic-o insa in procesul de pregatire a prajiturilor. Pune-i un sortulet ca sa i se para ca seamana cat mai bine cu tine. Apoi lasa-i la indemana doar acele ustensile de bucatarie care nu sunt periculoase: linguri din lemn, boluri din plastic. Dupa ce ai framantat aluatul pentru gogosi, sa spunem, da-i si ei coca sa modeleze. Este o preocupare cu care ii vei capta atentia cel putin o ora. Faceti impreuna forme amuzante, apoi prajeste gogosile modelate de ea. Las-o ca la final sa le pudreze cu zahar. Bucuria va fi maxima.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati copii Mama si fiica Activitati mama fiica

Articole recomandate

Citeste si despre