6 lectii de parenting pe care le-am invatat de la Kate Middleton

/ / Modificat: 2018-09-14
6 lectii de parenting pe care le-am invatat de la Kate Middleton

Pentru parintii lor, fiecare copil este un print sau o printesa, dar cata experienta ai in a creste astfel de membrii ai regalitatii? Ei bine, Kate Middleton, Ducesa de Cambridge si viitoarea regina a Marii Britanii, a dezvaluit lumii intregi cum sa faci acest lucru, prin scrisoarea sa catre autorul cartii: "Ghidul Mamei Moderne: Cum sa cresti un copil fericit, sanatos, inteligent, cuminte si interesant, inca de la nastere", in care marturiseste cat de mult i-a placut aceasta aparitie editoriala.

Foto: Facebook

6 lectii de parenting aplicate de Kate Middleton

Autorul, o mama anonima cu doi copii, a fost incantata de faptul ca Ducesa este o admiratoare a lucrarii sale. Cartea contine o serie de sfaturi pe care le poti urma si tu daca vrei sa urmezi aceleasi lectii de parenting pe care le urmeaza si Kate Middleton:

1. Accepta ajutor

Autorul sfatuieste noile mamici sa solicite ajutorul propriilor mame, mai ales in primele saptamani de la venirea pe lume a bebelusului, pentru ca un copil care plange neincetat si lipsa somnului iti pot bulversa viata.

Lasa-ti mama sa te ajute, sa schimbe scutece, sa spele rufe, sa isi alinte noul nepotel cat timp tu tragi un pui de somn. Kate a facut acelasi lucru, dupa ce l-a nascut pe Printul George, a mers impreuna cu William si a stat mai multe saptamani impreuna cu parintii ei. Ducesa demonstreaza ca nu este nicio rusine sa ceri o mana de ajutor.

2. Pastreaza-ti calmul in timpul crizelor de furie ale copilului

Atunci cand Printul George a mers impreuna cu parintii sai in prima vizita oficiala, a fost putin coplesit de zgomotele puternice ale aeronavelor regale internationale, la ale caror spectacol participa, iar Kate Middleton s-a grabit sa il ia in brate si sa comunice cu el in mod calm, rational, folosind un ton intelegator, exact asa cum recomanda si autoarea.

George s-a oprit din plans imediat si s-a bucurat de spectacolul aviatic, iar criza de furie a fost evitata. Kate si-a pastrat calmul chiar si cu toate privirile atintite asupra sa si la fel ar trebui sa faci si tu cu micul tau print!

3. Lasa copilul sa fie independent

Este greu sa iti lasi copilul sa fie independent in lumea de astazi, mai cu seama cand este atat de mic. Autoarea anonima sustine insa ca trebuie sa lasi cale libera copilului tau, sa ii permiti sa descopere lumea si sa faca propriile greseli.

Sfatul sau este sa fii un bun exemplu pentru cel mic, dar sa il lasi sa isi intinda aripile, adica exact ce a facut si Kate Middleton la o petrecere de copii in Victoria, unde imediat ce micuta printesa Charlotte a vazut toate jocurile si animalele prezente a sarit din bratele ducesei si a mers sa se joace, iar mama sa a supravegheat-o zambind.

4. Nu este gresit daca cel mic este egoist

Poate ca aceasta regula te va surprinde, dar este un sfat bun, deoarece un copil nu poate intelege ce inseamna sa imparta cu ceilalti daca nu intelege inainte conceptul de proprietate; asa ca daca un alt copil ia jucaria micutului tau, nu este nimic gresit in a cere acea jucarie inapoi.

5. Tine cont de pasiunile copilului tau

Lasa-i pe cei mici sa experimenteze cat de mult cu putinta. De exemplu, Kate incurajeaza pasiunea fiului ei, George, pentru motociclete (chiar daca pe ea o sperie ingrozitor aceste vehicule), avioane si elicoptere. Micuta Charlotte adora sa calareasca si chiar daca Ducesa nu este deloc pasionata de acest lucru, incurajeaza aceasta pasiunea fiicei sale pentru echitatie.

6. Nu iti obliga copilul sa faca anumite lucruri

In urma cu ceva timp, circulau mai multe cadre cu printul George obosit si tafnos dupa o calatorie destul de lunga cu avionul, din Marea Britanie pana in Canada, alaturi de parintii lui. Cand Justin Trudeau, prim ministrul Canadei, a vrut sa bata palma cu George, acesta s-a retras. In loc sa-l certe, asa cum probabil ar fi facut multi parinti intr-o astfel de situatie, Kate l-a intrebat pe George daca este bine, in ciuda atentiei din partea jurnalistilor prezenti la aterizare.

Kate este de parere ca nu este bine sa iti fortezi copilul sa faca un anumit lucru, fiindca este contraproductiv si ar insemna ca nu asculti cu adevarat ce vrea copilul tau sa iti transmita. In acest caz, George probabil ca voia sa ii spuna mamei sale ca este coplesit de toata atentia din jur, iar Kate a inteles perfect acest lucru.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parenting Parenting acum Parenting modern Parenting pozitiv

Articole recomandate

Citeste si despre