3 griji exagerate ale parintilor plus una reala

/ / Modificat: 2018-01-26
3 griji exagerate ale parintilor plus una reala

Un citat celebru al autoarei Elizabeth Stone suna cam asa: "Decizia de a avea un copil este monumentala. Practic decizi pentru totdeauna ca inima ta sa se plimbe in afara corpului tau". Dar anxietatea rezultata din faptul de a fi parinte nu poate fi transpusa in realitate. Aici trebuie sa ne confruntam cu cele mai mari temeri ale noastre. Hai sa descoperim impreuna care sunt primele trei temeri comune ale parintilor, care sunt destul de neintemeiate... plus una de care probabil ar trebui sa te ingrijorezi mai mult decat crezi.

1. Nu-ti face griji ca un necunoscut ti-ar putea rapi copilul

Tragic, dar aproape jumatate de milion de copii au fost declarati disparuti anul trecut in S.U.A. Si, datorita mediatizarii si detaliilor din aceste cazuri, disparitiile devin cosmarurilor noastre colective. Dar dimensiunea fricii noastre nu reflecta neaparat realitatea. Conform The Washington Post: "Numai 0,1% dintre cazurile de persoane disparute au reprezentat ceea ce putem numi "o rapire stereotipica" - in care un necunoscut incearca sa rapeasca pe cineva luandu-l cu forta. Probabilitatea unui astfel de scenariu este atat scazuta istoric, cat si infinit de mica".

Repetam: infinit de mica. De fapt, este mult mai probabil sa fii lovit de fulger decat sa-ti rapeasca un necunoscut copilul. Asa ca aminteste-ti acest lucru data viitoare cand aceasta ingrijorare te trezeste noaptea.

2. Nu-ti face griji cu privire la Sindromul mortii subite

In 2015, in Statele Unite au fost raportate 3.700 de decese neasteptate la sugari in conditiile in care, in fiecare an, s-au nascut aproximativ 4 milioane de copii. Si, desi perspectiva unei astfel de pierderi este devastatoare, este important de observat ca doar 43% dintre aceste decese au fost cauzate chiar de Sindromul mortii subite la sugari (SIDS) si nu, de exemplu, de sufocarea accidentala, care poate aparea cand mediul de somn este nesigur. De fapt, daca parintii urmeaza cu strictete „Ghidul de somn al Academiei Americane de Pediatrie”, riscul de SIDS poate fi eradicat.

3. Nu-ti face griji despre ADHD

Potrivit unui raport realizat de Harvard Medical School, expertii estimeaza ca 5% este o limita superioara realista a copiilor cu tulburare de atentie (ADHD). Dar in multe zone din S.U.A. pana la 33% din baietii albi sunt diagnosticati cu ADHD. Un studiu a constatat faptul ca pentru tineri cresc de 20 de ori sansele de a li se prescrie stimulente. Doctorul constata despre multimea de similaritati cu boala ADHD si avertizeaza impotriva transformarii imaturitatii intr-o boala.

FA-TI GRIJI in legatura cu timpul petrecut de copilul tau in fata ecranului

Academia Americana de Pediatrie si-a actualizat liniile directoare pentru a reflecta mai bine realitatea pe care o traiesc multi dintre noi - timpul indelungat petrecut de copii pe tableta sau telefoane. Dr. Delaney Ruston de la Spitalul Universitar Stony Brook, directorul documentarului „Screenagers”, explica faptul ca angajarea intr-un ecran „elibereaza o dopamina care ofera atat de multa satisfactie, incat copiii doresc acest lucru din ce in ce mai mult. Si uneori, cand nu sunt in fata acestor ecrane stimulatoare, ei devin, de fapt, foarte agitati. Utilizarea ecranului si a retelelor de socializare pot duce de la vorbirea intarziata la copiii mici la o potentiala criza de sanatate mintala la adolescenti. De aceea, copiii necesita o indrumare parentala pe tot parcursul vietii. Ah, si inca ceva: pentru a evita asta va trebui ca noi insine sa lasam telefoanele deoparte.

Sursa: purewow.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Probleme parinti Temeri parinti

Articole recomandate

Citeste si despre