Spitalul Filantropia are departament nou de medicina materno-fetala

/ / Modificat: 2011-11-16
Spitalul Filantropia are departament nou de medicina materno-fetala

Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Filantropia din capitala are, de marti, 15 noiembrie 2011, un departament nou de medicina materno-fetala, primul de acest tip in Bucuresti, a anuntat directorul unitatii sanitare, profesor doctor Gheorghe Peltecu.

"Este o structura de diagnostic materno-fetal unde se poate efectua screeningul prenatal al malformatiilor congenitale si alte tipuri de investigatii ce pot permite depistarea din timp a sindromului Down. De asemenea, in cadrul departamentului se realizeaza amniocenteza si biopsiile placentare", au precizat reprezentantii unitatii medicale.

Potrivit specialistilor, cazurile de copii depistati cu sindromul Down sunt destul de rare, respectiv unul la 10.000 de nasteri. Medicii au subliniat importanta investigatiilor efectuate in primul trimestru de sarcina, explicand ca afectiunile si anomaliile depistate precoce pot fi tratate de chirurgii pediatri.

Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Filantropia din Bucuresti se numara printre cele 21 de unitati  sanitare preluate in administrare de municipalitate de la Ministerul Sanatatii.

Intra pe Forum pentru o discutie cu alte mamici care au nascut sau urmeaza sa nasca la Maternitatea Filantropia.

Sursa: NewsIn.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatate copii Sanatate mama Sarcina Sarcina cu risc Maternitate

Articole recomandate

Citeste si despre