Sistemele moderne de ambalare si siguranta alimentara

Siguranta alimentara este un subiect important atat pentru producatori, cat si pentru consumatori. Printre cele mai des intalnite probleme se numara cele ce tin de alterarea produselor alimentare, precum si de riscul unei posibile contaminari. In acest sens, insa, o solutie deosebit de eficienta o constituie astazi sistemele moderne de ambalare, care au imbunatatit considerabil calitatea si siguranta alimentelor si despre care Federatia Patronatelor din Industria Alimentara va ofera cateva informatii in articolul de fata.

Din seria noilor ambalaje fac parte cele de unica folosinta, ermetice si aseptice, necasante, dar si cele resigilabile, s.a. Toate acestea permit acum distribuirea in zone indepartate a produselor, dar si depozitarea acestora pentru o perioada indelungata de timp (cateva luni) fara a fi necesara refrigerarea sau utilizarea conservantilor in compozitia lor. Astfel, hrana poate ajunge in stare buna la consumatorii aflati in zone izolate sau cu o clima dificila.

ambalaje

Prin noile tipuri de ambalaje, viata la raft a produselor alimentare este acum mult extinsa. In plus, unul dintre beneficiile importante aduse de utilizarea noilor tehnologii de ambalare in industria alimentara este acela ca produsele sunt ferite de factori care pot cauza alterarea acestora, sau pot dauna calitatii lor, factori precum umiditatea sau agentii contaminanti (gaze, substante straine, etc). Astfel, nu doar ca se asigura prospetimea alimentului pentru mai mult timp, insa se mentin gustul si consistenta acestuia la nivelul optim, initial. 

Un alt rezultat benefic al utilizarii ambalajelor modern se desprinde din celelalte – este vorba despre reducerea risipei alimentare, una dintre problemele presante care si-a facut simtita prezenta tot mai mult in ultimii ani. In special ambalajele resigilabile fac posibil acest lucru prin faptul ca produsul alimentar nu mai trebuie consumat in intregime imediat dupa deschidere, ci poate fi depozitat cateva zile de la desfacere, cat timp sunt respectate conditiile optime de pastrare inscrise pe eticheta.

Prin cunoasterea imbunatatirilor si beneficiilor aduse de sistemele modern de ambalare, consumatorii se pot bucura de produsele alimentare preferate mai mult timp si in conditii sporite de siguranta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul