Premiera: Bebelus,in varsta de doar 8 zile, operat cu succes pentru tratamentul stenozei pulmonare severe

Un nou-nascut suferind de stenoza pulmonara critica, in varsta de doar 8 zile, a suferit o interventie de urgenta ieri, 17 iunie, la Centrele de Excelenta Ares, din Bucuresti. Procedura, realizata pentru prima oara in Romania la un pacient in varsta de doar 8 zile, a fost un real succes. Echipa medicala care a tratat bebelusul a fost condusa de catre dr. Basil Thanopoulos si de catre Dr. Dan Deleanu, medici primari cardiologi.

"Interventia este intr-adevar una extrem de complicata si de riscanta, avand in vedere varsta frageda a pacientei, insa a fost singura optiune de salvare a vietii nou-nascutului. In lipsa manevrei, acesta ar fi murit in cateva zile.  

centrele_ares

Procedura a constat in introducerea unui cateter cu balon in capat, in vena femurala, cu scopul final de dilatare a balonului in interiorul valvei pulmonare stenozate. Manevra a reusit deschiderea valvei si, implicit, a imbunatatit considerabil circulatia cardiaca a copilului, cat si prognosticul final.", a declarat dr. Basil Thanopoulos, medic primar cardiolog la Centrele de Excelenta Ares.

Bebelusul s-a nascut pe data de 9 iunie intr-o maternitate privata din Bucuresti. Simptomele prezentei malformatiei s-au facut simtite a doua zi, cand echipa de profesionisti neonatologi si cardiologi a spitalului a decis referirea fetitei catre Sectia destinata Malformatiilor Cardiace Congenitale a Centrului ARES, pentru corectarea malformatiei congenitale. 

In dimineata zilei de 17 iunie, nou-nascutul a fost transferat la ARES cu ambulanta de Neonatologie SMURD, unde a suferit interventia ce a durat aproximativ doua ore. Ulterior, bebelusul a fost transferat in siguranta la maternitatea de provenienta, insotit de echipajul SMURD si de catre echipa de neonatologi.

Nou-nascutul va ramane internat in maternitate 7 zile, timp in care se va afla sub monitorizare continua si terapie medicamentoasa. 

Stenoza critica a valvei pulmonare reprezinta o ingustare severa a valvei mentionate care, in mod normal, permite trecerea sangelui din ventriculul drept in plamani, prin artera pulmonara. 

Centrele ARES

Inca din anul 2010, prin deschiderea primului Centru de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Inteventionala Bucuresti, ARES s-a remarcat pe piata serviciilor medicale prin oferirea unui act medical responsabil si a unei alternative in ceea ce inseamna medicina traditionala, asigurand tratamente minim invazive in locul tratamentelor clasice. Formata din doctori renumiti, cu o inalta calificare medicala, dobandita atat in Romania, cat si in strainatate, echipa medicala ARES colaboreaza cu cadre medicale prestigioase din tara si din afara, ce garanteaza calitatea actului medical.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul