Poliacrilatul, pericolul din absorbante. Ce variante bio avem?

/ / Modificat: 2012-02-17
Poliacrilatul, pericolul din absorbante. Ce variante bio avem?

Natracare nu foloseste poliacrilat


Absorbantele, protej-slipurile, tampoanele interne si scutecele de copii, conventionale, precum si cateva marci "asa zise naturale", folosesc poliacrilat pentru a creste capacitatea de absorbtie a produselor lor.

Materialele super absorbante sunt imprastiate intr-un strat moale sau sunt incorporate intr-un strat air-laid comprimat care contine fibra moale, latex, adezivi acrilici si alte tipuri de adezivi.

In afara de aspectele privind impactul asupra mediului, s-au realizat studii care indica faptul ca vaporii eliberati de particulele saturate din poliacrilat super absorbant cauzeaza iritarea pielii, iar in cazul bebelusilor pot contribui la declansarea astmului.

Natracare NU foloseste poliacrilat, ci un material biodegradabil si non alergic fabricat din amidon.

natracare

De peste 15 ani, Natracare este marca de incredere a femeilor care vad sensul alegerii naturale a tampoanelor si absorbantelor pentru menstruatie. Pentru fiecare ciclu lunar este mai bine sa alegem produse din bumbac organic, reducand astfel expunerea fata de reziduurile din pesticide si ingrasaminte care se folosesc pe culturile de bumbac.

Ce este IAF si cum ne putem proteja?

IAF (Infectia Alergica la Femei) este o afectiune persistenta care nu rapunde la tratamentele conventionale pentru candidoza. Simptomele pot fi similare celor ale candidozei, dar spre deosebire de aceasta, nu este o infectie fungica.

Simptomele pot fi: arsuri, usturimi, mancarimi, scurgeri albe. Ea este generata de o reactie, deseori datorata contactului pielii cu materiale sintetice sau cu chimicalele aflate in majoritatea produselor pentru igiena intima obisnuite. Aceste simptome pot fi ameliorate si, pe termen lung, rezolvate prin folosirea exclusiva a produselor pentru igiena intima, gen Natracare.

Toate produsele Natracare:


  • Sunt in totalitate fara clor - inalbirea cu ajutorul clorului genereaza un produs secundar numit dioxina care are un impact extrem de nociv asupra organismului. Dioxina este cunoscuta ca o substanta cancerigena.
  • Nu sunt testate pe animale.
  • unt biodegradabile (in proportie de 95% pana la 100%).

Nu contin materiale plastice, substante super absorbante din poliacrilat, produse derivate din petrol, ingrediente sintetice sau parfumuri.

Testul imersiunii

test imersiune natracareAceasta este o demonstratie simpla pe care o puteti realiza acasa.

Trebuie sa aveti un tampon intern Natracare si unul conventional.

1. Luati 2 pahare transparente si umpleti-le cu apa calda sau rece.

2. Scoateti ambalajul tamponului si desfaceti firul rasucit de pe tampon.

3. Introduceti fiecare tampon in cate un pahar si lasati firul sa atarne in exteriorul paharului.

4. Dupa ce tampoanele s-au imbibat cu apa agitati-le si observati ce se intampla.

5. Daca lasati tampoanele imersate pentru mai multe ore ele vor deveni complet saturate si majoritatea fibrelor se vor desface din tampon.

Medicii care au recoltat frotiuri afirma ca pot face deosebirea intre pacientele care folosesc sau nu tampoane interne, intrucat la cele care folosesc este nevoie sa elimine fibrele de tampon din jurul cervixului pentru a putea preleva corect mostrele.

Desfacerea fibrelor se intampla deoarece tampoanele conventionale sunt fabricate in proportie foarte mare din rayon si intr-o masura foarte mica din bumbac conventional sau, in cele mai multe cazuri, doar din rayon.

Tampoanele conventionale au invelisul exterior din polipropilena, derivata din petrol.

NATRACARE NU a intampinat problema desfacerii fibrelor (dupa cum se vede si in poza) deoarece tamponul este fabricat din bumbac organic 100%, din fibre ondulate care se imbina intre ele, spre deosebire de rayon care nu sta grupat. Din acest motiv fibrele de rayon aluneca si se desfac unele de celelalte raspandindu-se in vagin.

In afara aspectelor legate de igiena intima, fibrele care raman in vagin pot determina inmultirea bacteriilor, care sunt o cauza a infectiilor vaginale.

organic baby

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Avantaje absorbante Absorbante vs tampoane

Articole recomandate

Citeste si despre