Mousse-urile si sucurile 100% - una din cele 5 portii zilnice de fructe si legume

/ / Modificat: 2015-12-07 15:34:28

Fructele si legumele sunt surse valoroase de nutrienti, pe care organismul nu-i poate produce singur. Consumul a 5 portii de fructe si legume pe zi, din care o portie poate fi un suc 100% sau un mousse, asigura organismului antioxidanti si vitamine esentiale pentru o buna functionare. 

Mai putin de jumatate dintre romani (36,5%) urmeaza recomandarile expertilor si consuma fructe de 2 sau de 3 ori pe zi. Doar 14% dintre romani consuma cele 4-5 portii de fructe si legume in fiecare zi .

consum_fructe_si_legume

Stiinta ofera tot mai multe dovezi care confirma efectele benefice ale fructelor si legumelor asupra organismului nostru. Consumul a minimum 5 portii de fructe si legume pe zi poate contribui la prevenirea numeroaselor boli - reduce semnificativ riscul de cancer, boli cardiovasculare, hipertensiune, diabet si obezitate. 

Aceste beneficii se datoreaza nutrientilor si antioxidantilor din fructe si legume. Fructele si legumele sunt, de asemenea, o sursa valoroasa de fibre, vitamine (de exemplu, C si K), minerale si substante bioactive care incetinesc procesul de imbatranire a celulelor si accelereaza regenerarea lor, imbunatatind structura pielii si a parului, precum si starea generala de sanatate. 

Potrivit expertilor, o portie de fructe sau legume poate fi un suc 100% sau un mousse, ambele produse fiind 100% naturale - valoarea lor nutritiva este similara cu valoarea nutritiva a fructelor si legumelor proaspete. Prin urmare, este recomandat sa avem un meniu variat pentru micul dejun si sa bem un pahar de suc de fructe sau sa luam la munca ori la scoala un mousse bogat in fibre.

5_portii_fructe_suc

"Una dintre modalitatile de a-ti imbogati dieta cu ingrediente sanatoase este consumul de fructe si legume. In cazul in care cantitatea minima recomandata (jumatate de kilogram de fructe si legume) este dificil de consumat, mousse-urile si sucurile 100% sunt mereu la indemana, fiind cele mai simple si valoroase gustari. Mousse-urile si sucurile 100% reduc senzatia de foame si hranesc corpul." – afirma nutritionistul Serban Damian.

Un stil de viata alert se traduce printr-o atentie mai mica acordata calitatii meselor. Din cauza lipsei de timp pentru a pregati preparate sanatoase, de foarte multe ori mancam in oras. Intr-o mare masura, sanatatea noastra depinde de propriile noastre alegeri. Prin urmare, ar trebui sa acordam o atentie deosebita alegerii meniului care are o influenta pozitiva asupra organismului nostru. In loc de gustari nesanatoase, mai bine alegem un mousse sau un suc 100%, produse nutritive si bogate in vitamine.

Campania "Mousse si suc 100%! aici sunt vitaminele istete" este finantata de Uniunea Europeana si Republica Polona, precum si din Fondul de promovare a Fructelor si Legumelor oferit de KUPS.

Mai multe informatii despre campanie sunt disponibile pe www.sucsimousse.eu si pe pagina de Facebook Traieste SMART.

Articole recomandate

Citeste si despre