Trucuri pentru machiajul din timpul verii

/ / Modificat: 2017-05-09
Trucuri pentru machiajul din timpul verii

Sezonul de vara da toate regulile clasice de machiaj peste cap. Caldura excesiva si transpiratia abundenta din acest anotimp obliga la introducerea unor noi reguli si la adaugarea catorva trucuri simple si eficiente de machiaj.

In plus, si nuantele de farduri sau rujuri trebuie sa respecte tendintele sezonului cald, astfel incat sa fii o aparitie seducatoare si stralucitoare, chiar si la peste 40 de grade Celsius!  

machiaj-vara

Alege o crema hidratanta de fata!

Renunta la cremele grase pe care le aplicai pe ten in sezonul rece, pentru a-ti proteja pielea de temperaturile foarte scazute. Este timpul sa treci la o crema pentru fata foarte hidratanta, intrucat pielea este predispusa la uscare, din cauza caldurii excesive.

Nu uita de factorul de protectie solara, care este esential pentru protejarea tenului impotriva radiatiilor nocive ale soarelui.

Alege un fond de ten fluid si rezistent la transfer!

Cu cat fondul de ten este mai fluid, cu atat se poate intinde mai usor pe suprafata tenului si il hidrateaza intens, prevenind uscarea. Este important ca si fondul de ten sa contina un factor de protectie impotriva radiatiilor solare, intrucat fata este cea mai expusa parte a corpului la soare.

Aplica o pudra translucenta!

In sezonul canicular, transpiratia este, de cele mai multe ori, inevitabila. In momentul in care transpiri, tenul tau capata un luciu inestetic, in special in zona T (frunte, nas si barbie). Pentru a estompa acest efect, poti aplica o pudra translucenta, care nu nuanteaza pielea, ci doar o matifiaza, pastrand-o proaspata si catifelata.

Fii frumoasa si stralucitoare cu farduri in culori luminoase!

Renunta la nuantele inchise si "dure" de iarna - negru, cenusiu, maro - in favoarea culorilor calde de bej, crem, piersica, dar si a celor neon - galben, turcoaz, corai, verde etc.

Aceste nuante iti lumineaza puternic fata si ii redau aspectul de prospetime si naturalete pe care il urmaresti de fiecare data.

Nu renunta la balsamul de buze hidratant!

Balsamul de buze hidratant si hranitor este un produs cosmetic care nu are voie sa iti lipseasca din geanta in niciun sezon. Este cel care iti protejeaza cel mai bine buzele contra conditiilor meteo extreme, dar si ale razelor ultraviolete ale soarelui.

Foloseste mascara rezistent la apa!

Nu vrei ca atunci cand ti-e lumea mai draga sa inceapa sa iti curga mascara, de la caldura si transpiratie, nu-i asa? Pentru a evita un astfel de efect, este important sa optezi pentru o varianta de mascara rezistenta la apa.  

Opteaza pentru un fard de obraz cu efecte bronzante!

Daca pana acum preferai un fard de obraz rosu sau maroniu, in sezonul de vara iti poti accentua pometii cu un blush cu efect bronzant, astfel incat sa subliniezi si mai mult bronzul natural al tenului si sa ii oferi stralucirea de care are nevoie.

Daca nu este adepta nuantelor bronzante, atunci poti opta pentru un blush peach sau roz, in functie de nuanta tenului tau.

Tu ce alte trucuri de machiaj pentru vara mai cunosti? Impartaseste-ne secretele tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trucuri machiaj Machiaj Frumusete femei

Articole recomandate

Citeste si despre