Cum ne machiem toamna asta?

/ / Modificat: 2005-10-10
Cum ne machiem toamna asta?





 

Machiajul toamnei este luminos, feminin, usor de realizat. Foarte multi designeri pun mare accent pe un look de papusa, cu linii curate si texturi satinate. Atat pentru prezentari de podium, cat si pentru campanii, case de moda foarte mari - cum ar fi Valentino, Versace, Chanel sau Max Mara - au propus in acest sezon imaginea unei femei delicate, misterioase si foarte frumoase.

Toate acestea sunt in perfecta armonie cu vestimentatia si accesoriile prezente acum in moda. Fondul de ten este satinat, fluid, cu putere medie de acoperire, fixat cu o pudra microfina.

Ca nuanta, fondul de ten folosit in machiajul de zi trebuie ales exact in culoarea pielii; pentru seara, poate fi mai deschis, cu o tenta lila spre rozé. Fardurile pentru pleoape sunt vernil pal, roz cuart, bej, bej auriu, grej pentru machiajul de zi.

Culoarea se aplica uniform pe toata suprafata pleoapelor, fara joc de umbre. Ca elemente noi se poate vorbi de eyeliner-ul aplicat pe linia superioara a pleoapelor si de un creion alb aplicat in interiorul pleoapei inferioare (e un efect optic de ochi foarte mari).

Pentru machiajul de seara, ochii se vor farda in ideea de smoky eyes si se pot folosi glittere sau orice alta textura stralucitoare. Si in machiajul de zi, si in cel de seara genele se vor farda generos, cu mascara de volum.

Obrajii se vor farda in tonuri de roz, lila spre bej, iar pe pometi se va aplica o pudra fina stralucitoare, aurie sau rozé. Pentru buze, in acest sezon se poate vorbi de o mare noutate: se poarta rujul clasic, cu textura plina, emolient si hidratant, in nuante diverse, de la roz pal pana la bordo, violet, grena sau rosu.

Dupa mai bine de 10 sezoane, se poarta rujul mai mult decat gloss-ul, ce se poate folosi pentru machiajul in nuante de carmin, roz cuart sau roz orhidee.

Sursa: Libertatea

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre