Cum a aparut horoscopul

/ / Modificat: 2019-05-27
Cum a aparut horoscopul

In zilele noastre, horoscopul este un ghid astral pentru actiunile noastre viitoare din ziua, saptamana sau luna respectiva.

Acesta contine de obicei 12 zodii si fiecare dintre noi, cel putin o data in viata am citit horoscopul sau am ascultat previziuni la posturile de televiziune, din curiozitate sau din convingere, pentru a vedea cum ne va merge.

Horoscopul chinezesc

In China Antica, batranii intelepti aveau darul de a citi in stele. Astfel, s-a format un obicei ca atunci cand un copil se naste sau exista un eveniment important in viata cuiva ( casatorie, deces), acestia sa consulte stelele pentru a le descoperi destinul.

In prezent, horoscopul chinezesc este foarte complex, cel mai complex din toate dar iti poate spune cu exactitate ce destin ai sau ce vei intampina pe viitor. Semnele zodiacale sunt de origine zootehnica, precum cal, dragon sau tigru pentru a descrie cat mai bine caracterul si personalitatea persoanei nascute in acea zi.

Mai mult, zodiacul chinezesc a aparut si din necesitatea cunoasterii speculatiilor de ordin financiar, politic si natural, astfel, pentru fiecare an in parte, se alege cate o zodie plus una din cele patru stari (aer, metal, foc, pamant).

Horoscopul European

Acest trend al horoscopului a fost preluat si de europeni in Antichitate dar purta o altfel de conotatie. Horoscopul era strans legat de credintele si zeitatile pagane ale vremii, din toate colturile Europei. Acestia aduceau ofrande, de la mancare si bautura, pana la sacrificii umane pentru a putea descoperii ce le rezerva viitorul. Europenii nu citeau in stele ci pur si simplu se rugau la zei apoi mergeau la un oracol (persoana, de obicei femeie, ce se credea ca poate vorbi cu zeii) pentru a afla horoscopul.

Dar acum, in Europa nu se mai pune problema de astfel de lucruri, insa cetatenii vechiului continent sunt foarte superstitiosi si iti citesc horoscopul cu sfintenie in fiecare zi. Horoscopul european contine 12 zodii, fiecare apartinand unei luni a anului, iar acesta este un excelent ghid pentru a iti spune ce fel de personalitate ai sau ce fel de persoana esti in functie de ziua si luna in care te-ai nascut.

Horoscopul Mayas

Aparut pe alt continent, horoscopul mayas este cu mult mai diferit decat celelalte. Mayasii erau superstitiosi si buni cititori in stele, asa ca au observat ca atunci cand se naste cineva intr-o zi in care o constelatie este diferita sau zaresc o stea cazatoare, acea persoana este usor asemanatoare cu alte persoane ce au fost nascute in aceeasi zi cu aceleasi fenomene astrale.

Acestia nu se orientau doar dupa bolta cereasca sau zeitatile la care se rugau, ci faceau si anumite calcule matematice pentru a iti descoperii semnul zodiacal. Ziua, luna si anul se adunau iar la final reiesea o cifra sau un numar ce te definea si avea o insemnatate clara. Dupa acea cifra sau numar ti se putea prezice destinul in totalitate, nu doar pe perioade.

Horoscopul mayas este complex si greu de deslusit daca nu stapanesti bine toate amanuntele. In general, acesta se poate prezice doar de un om cu har si inzestrare, si este destul de controversat, interpretandu-se diferit de la persoana la persoana.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Horoscop

Articole recomandate

Citeste si despre