Ce tratamente naturiste au rezultate in functie de zodie

/ / Modificat: 2019-01-31
Ce tratamente naturiste au rezultate in functie de zodie

Astrologia influenteaza fiecare aspect al personalitatii noastre, chiar si fructele pe care alegem sa le mancam sau alimentele pe care le consumam.

Pe scurt, semnul zodiacal de care apartinem este fundamental pentru a cunoaste tratamentele naturiste la care putem apela. Iata ce este perfect pentru noi potrivit YVE.ro.

Berbec:

Berbecul este o fire dinamica si energica si, pentru a-si infrunta zilele aglomerate, are nevoie de o bautura pentru a-i da energie. Ce alegere mai buna decat un ceai negru ? Este bogat in cofeina si este o alternativa optima pentru a inlocui cafeaua. Nativii zodiei sunt predispusi balonarilor, iar daca simptomele sunt temporare se recomanda urmatoarele ceaiuri :

• dupa pranz, si seara inainte de culcare, se bea o ceasca de ceai cald din urmatorul amestec de plante:

• fructe de cardamom (Elettaria cardamomum)

• rizomi de obligeana (Acorus calamus)

• radacini de valeriana (Valeriana officinalis)

• frunze de menta (Mentha piperita)

Taur:

Taurii sunt recunoscuti ca fiind putin sceptici la tratamentele medicinei alternative, insa acestia se pot bucura pe deplin de beneficiile acestora, avand in vedere si predispozitia lor de a fi atinsi de bronsite.

Iata, asadar cum puteti ameliora simptomele neplacute ale acesteia :

• cataplasme pe torace, cu faina de in, faina de mustar sau hrean si miere cu propolis.

• inhalatia aburilor, rezultati dintr-o infuzie de flori de musetel si cimbru, trei frati patati (Viola tricolor), tinctura de muguri si plop negru.

Gemeni:

Gemenii iubesc sa aiba o viata activa si dinamica, pentru ca plictiseala, pentru ei, este cea mai mare frica. La sfarsitul unei zile aglomerate doresc sa se relaxeze si de aceea ceaiurile lor preferate sunt cele pentru somn.

• Valeriana, in special, este perfecta pentru ei: este calmanta si sedativa, excelenta si in caz de insomnie.

Rac:

Racul este un semn foarte emotional si cand se confrunta cu ceva cu care nu se simte bine, imediat incepe sa sufere. Partea din corp in care se acumuleaza o tensiune mai mare este burta:

• ce este mai bun decat un ceai de musetel pentru a va relaxa ?

Leu:

Leul este un semn curajos, un conducator innascut si, in bucatarie, iubeste aromele puternice. Ceaiul pe baza de plante, care il va energiza in intregime, poate fi:

• ceaiul de ghimbir: nu numai ca este usor picant, ci si ideal pentru combaterea stresului si a oboselii.

• pentru un plus de energie, consumati cat mai multe legume crude.

Fecioara:

Acest semn zodiacal este unul foarte rational, nu se lasa coplesit de instinct si incearca sa ia intotdeauna cea mai buna alegere pentru el si pentru sanatatea lui. Ceaiul din plante perfect pentru el?

• Cardamom: contrasteaza tusea, frigul, gripa, si este ideal pentru a va reveni in forma.

Balanta:

Balanta este semnul zodiacal care are grija cel mai mult de linia si aspectul sau fizic, si de aceea incearca orice fel de remediu pentru a se mentine in forma. Adeseori puteti trece prin stari de neliniste pentru care se recomanda folosirea aromelor esentiale si se bea zilnic, inghititura cu inghititura, trei cani de ceai cald din urmatorul amestec de plante:

• flori de galbenele (Calendula officinalis),

• conuri de hamei (Humulus lupus),

• frunze de rozmarin (Rosmarinus officinalis),

• frunze de menta creata (Mentha crispa).

Scorpion:

Chiar daca iubeste mancarea buna si alimentele calorice, scorpionul incearca sa se mentina in forma cu remedii naturale. Desigur, o data pe saptamana puteti da frau liber papilelor gustative, insa incercati sa limitati daunele consumand cate o ceasca de ceai din frunze de portocala, pentru a stimula si regla digestia.

Sagetator:

Sagetatorul iubeste cu adevarat aromele exotice, chiar daca este vorba doar de bauturi. Se duce in cautarea celor mai deosebite ceaiuri de fructe, astfel incat isi poate aminti calatoriile in jurul lumii, degustand specialitatile din locurile vizitate. Pentru a nu fi prada relelor obiceiuri, se recomanda:

• tinctura de nuc si tinctura de valeriana, de trei ori pe zi, 20 de picaturi.

Capricorn:

Revenind acasa la sfarsitul unei zile de lucru este momentul in care capricornul iubeste cel mai mult sa se relaxeze si sa elibereze tensiunea acumulata, iar ce prefera sa bea este un ceai din plante.

• Floarea pasiunii este preferata lui: calmeaza sistemul nervos si are o putere calmanta foarte puternica.

Varsator:

Unul dintre lucrurile pe care varsatorul nu le suporta este stresul, care ruineaza zilele sale dinamice si aventuroase. Pentru a calma acesta senzatie poate bea un decoct din cozi de cirese si maghiran.

Pesti:

Pestele este romantic si visator; ei vor petrece ore intregi admirand o vedere spectaculoasa, poate cu o ceasca de ceai in mainile lor. Pentru a favoriza aceste momente, savurati o infuzie de ghimbir si cardamon care va vor transpune in lumea fantastica la care visati.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Zodie Zodie caracteristici Horoscop

Articole recomandate

Citeste si despre