Handmade. Realizeaza ornamente de Craciun alaturi de copilul tau

/ / Modificat: 2015-12-09
Handmade. Realizeaza ornamente de Craciun alaturi de copilul tau

De Craciun, magazinele sunt pline cu ornamente specifice sarbatorilor in toate formele si culorile. Anul acesta, impodobeste-ti bradutul si casa cu obiecte mai speciale, realizate chiar de tine si de micutul tau.

Va fi relaxant si distractiv sa faceti impreuna decoratiuni pentru Craciun, iar in acest fel ii incurajezi creativitatea celui mic. Toata familia poate participa la realizarea lor, iar bucuria va fi si mai mare cand le vei privi peste ani si iti vei aduce aminte cat de bine v-ati distrat.

Iata cateva idei de ornamente pe care le poti face cu cel mic si care iti vor inveseli casa in timpul sarbatorilor de iarna!

Fulgi de nea

Acesti fulgi pot fi pusi in brad sau atarnati la clante si sertare. Nu este deloc greu sa le faci, insa rezultatul este unul deosebit.

Ai nevoie de:

- plastilina alba

- forma pentru prajituri fulg de nea sau stea

- sucitor

- pai

- panglica

- foarfeca

Intindeti plastilina pe suprafata de lucru cu ajutorul sucitorului. Folosind forma de prajituri realizati forme din plastilina. Cu ajutorul paiului faceti orificiul pentru panglica. Taiati bucati in panglica, cate una pentru fiecare fulg de nea.

Lasati fulgii la uscat, puneti panglicile, faceti nodul si gata, fulgii sunt pregatiti sa fie amplasati in brad.

Tablou cu amprente

tablou_cu_amprente

De data asta avem de-a face cu un proiect putin mai complicat, dar foarte distractiv si care va ramane in familia voastra ca o amintire de nepretuit. Este vorba despre un tabloul de mici dimensiuni care poate fi atarnat in brad si care este realizat din amprentele micutului tau.

Iata de ce ai nevoie:

- panza pentru pictura (se gaseste in magazinele de hobby-uri)

- acuarele

- pensoane

- marker subtire

- panglica

- lipici

Taie panza in parti mici, de 2,5 cm pe 3,5 cm. Colorati toata panza cu orice culoare de fond vreti si lasati sa se usuce in totalitate. Pune acuarele albe pe degetele micutului, incepand din partea superioara a palmei, apoi el va presa degetele cu acuarele pe bucatile de panza.

Lasati la uscat din nou. Degetele micutului au format pe panza niste siluete de oameni de zapada, asa ca nu mai ramane decat ca el sa il coloreze cu pensonul si markerul pe fiecare dupa cum doreste.

Taie bucati de panglica si lipeste-le pe spatele tabloului, astfel incat sa poata fi pus in bradut.

Stelute de pus in brad

stelute_de_pus_in_brad

Usor de facut si de efect, aceste stelute vor da un aer aparte bradutului vostru si casei in general.

Pentru a realiza aceste ornamente ai nevoie de:

- carton

- ate groase colorate

- foarfeca

- un ac mai mare

- creion

- compas

Fa pe carton mai multe forme rotunde cu ajutorul compasului. Nu trebuie sa fie prea mari, cam de marimea unui glob de pus in pomul de iarna. Taie cu ajutorul foarfecii fiecare forma. Pe marginea fiecarui cerc trage cate o linie la fiecare centimetru. Apoi fa o sectiune cu foarfeca pe fiecare linie trasa. Ata ar trebui sa poata trece prin aceste sectiuni.

Pune ata in ac si trece fiecare fir printr-o sectiune. Rezultatul va fi o steluta din ata colorata perfecta de pus in brad.

Om de zapada din capace de suc

Om_de_zapada_din_capace_de_suc

Acest ornament poate fi pus pe usa de la intrare si cu siguranta va atrage toate privirile.

Pentru a-l realiza ai nevoie de:

- capace de la sticle de suc

- panglica

- lipici

- acuarele de culoare alba

- marker subtire negru/portocaliu

Fiecare om de zapada are nevoie de 3 capace. Coloreaza interiorul capacelor cu acuarelele albe si lasa-le sa se usuce bine. Pune panglica pe spatele capacelor si lipestele cu lipici, nu uita sa lasi o bucla in partea superioara pentru a putea fi agatate.

Micutul tau va face cu ajutorul markerului ochii, nasul si zambetul omului de zapada.

Ornament de brad cu nasturi

Ornament de brad cu nasturi

Cu siguranta ai pe acasa niste nasturi pe care nu ii mai folosesti. De Craciun ii poti utiliza pentru a realiza ornamente pentru brad alaturi de micutul tau.

Iata de ce ai nevoie:

- nasturi

- ac si ata groasa

- panglica

Aceste ornamente se fac foarte usor. Trebuie doar sa treci acul cu ata prin gaurile nasturilor. Fa o bucla in capatul atei si tine de ea cand treci nasturii prin ata. Cand ai terminat de pus nasturii pe ata fa o bucla si la celalalt capat. La final vei obtine un ornament care seamana cu o bratara. Leaga buclele de ata cu ajutorul unei panglici colorate si apoi poti aseza ornamentul in brad. Nimic mai simplu!

Globuri cu amprente

globuri_cu_amprenta

Aceste decoratiuni pornesc de la clasicele globuri care se pun in pomul de iarna. Copiii isi vor lasa amprentele pe ele si vor deveni adevarate comori de familie peste cativa ani.

Iata de ce ai nevoie:

- globuri

- acuarele albe

- marker negru/portocaliu

Pune acuarele albe pe manutele micutilor pentru ca ei sa isi lase amprenta pe globuri. Lasa-le la uscat. Cei mici pot sa le decoreze in voie! Fie fac oameni de zapada, fie se semneaza pe ele cu ajutorul markerulului, orice le trece prin cap.

Decoratiune cu Mos Craciun de pus in brad

ornament_craciun

Simpatice si usor de realizat, aceste decoratiuni va vor testa indemanarea si imaginatia si vor fi un prilej de distractie pentru tine si copilulul tau.

De ce ai nevoie:

- bila de lemn (4 cm in diametru)

- fetru alb si rosu

- fire chenille albe

- acuarele negre

- penson

- lipici

- panglica/siret

Decupeaza din fetru formele pentru barba si caciula. Indoaie firul de chenille in doua si taie pana ajunge la 5 centimetri. Indoaie forma de caciula intr-un triunghi, pune firul de chenille in capat si scoate o bucla din varf, ea ar trebui sa reprezinte ciucurele caciulii de Mos Craciun. Coase caciula pe interior, impreuna cu firul chenille.

Pune cateva picaturi de lipici in interiorul caciulii si asaz-o pe bila de lemn. Las-o sa se fixeze, deseneaza ochii cu penson si acuarele negre. Pe bucata de fetru in forma de barba pune putin lipici si fixeaz-o si pe ea pe bila de lemn, in partea de jos.

Trece un siret prin bucla din fire de chenille din varful caciulii si asa poti atarna ornamentul cu Mos Craciun in brad.

Tu ai facut decoratiuni de Craciun alaturi de micutii tai? Ce ornamente ai realizat? Scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Decoratiuni craciun Decoratiuni brad

Articole recomandate

Citeste si despre