Trucuri de moda si machiaj pentru proaspete mamici

/ / Modificat: 2010-08-30
Trucuri de moda si machiaj pentru proaspete mamici

Chiar daca frumusetea vine de cele mai multe din interior, uneori si exteriorul poate influenta si atrage frumusetea interioara. Este timpul sa reintri pe podiumul frumusetii si al modei si sa savurezi tendintele acestui sezon, precum si trucurile care te vor face sa arati spectaculos in postura de proaspata mamica.

Proaspetele mamici au adesea tendinta de a se neglija pe fondul oboselii si al stresului survenite in urma aparitiei bebelusului. Dar inainte de a fi mamica esti femeie si trebuie sa-ti porti respectul cuvenit. Iar daca ai ramas in urma cu noutatile, este timpul sa reintri in itinerariul modei si al frumusetii!

Cele mai bune optiuni vestimentare pentru mamici

Spre deosebire de alte femei, proaspetele mamici trebuie sa tina cont de cateva reguli stricte in alegerea hainelor:

  • sa fie confortabile (ai mult de alergat cu bebelusul si multe lucruri de facut in acelasi timp) – sa nu te stranga;

  • sa faciliteze alaptatul la san;

  • sa fie din materiale naturale.

Hainele de graviduta

Vor fi prima ta optiune imediat dupa nastere si nu faci rau deloc, pentru ca formele tale sunt inca generoase, iar stilul baby-doll inca este in tendinte la femei. Daca pui unei rochite foarte largi o curea sub san, o vei transforma in cea mai la moda tinuta de vara.

Fiind inca sezon cald, rochiile largi, fustitele si tricourile sau maiourile confortabile vor fi prima ta alegere. Pantalonii vor fi optiunea de toamna!

Nu adopta celebrele "haine de mama"!


Dupa ce perioada hainutelor de graviduta va trece, vei avea tendinta sa te imbraci serios, sumbru, monoton, fara imprimeuri, adica in hainele celebre pentru femei "serioase".

Iesi din tipare si nu te complace in ideea "acum sunt mama, trebuie sa ma imbrac serios". Statutul de mama nu inseamna nicidecum seriozitate si tonalitati sumbre ale hainelor. Joaca-te cu imprimeurile si culorile fara sa iti fie teama!

Accesoriile

Esarfele, bijuteriile, ochelarii de soare, curelele, gentutele sau brosele pot fi secretul tau in ascunderea formelor proeminente de dupa nastere. Daca iti vei accesoriza tinuta, nimeni nu va observa ca ai cativa centimetri in plus in talie, ci iti vor admina superbele gablonturi.

Inapoi pe tocuri

Chiar daca ti se va parea greu acum, dupa ce ai renuntat la ele pe perioada sarcinii, este timpul sa reincepi sa le porti. Nimic nu face o femeie mai sexy si mai frumoasa decat o pereche de pantofi cu toc. Nu purta din prima tocuri inalte de 12 sau 15 cm, ia-o treptat, alegand mai intai tocuri de 2, 3, 4 – 7 cm pana te vei reobisnui.

Machiajul completeaza tinuta!

Nu vrei ca ridurile aparute in urma zecilor de nopti nedormite, oboseala si stresul sa se oglindeasca pe chipul tau. Chiar daca nu prea mai ai timp sa te preocupi de machiaj cu un bebe mic prin preajma, acesta te poate salva din multe situatii si poate sugera ca esti o mama puternica, stapana pe sine.

Daca te-ar intreba cineva cat timp esti dispusa sa aloci pentru machiaj atunci cand ai un nou-nascut in grija, ai spune cel mai probabil ca 2-3 minute, nu-i asa? Afla ca se poate!

Iata cativa pasi esentiali si rapizi pentru un machiaj lejer:

  • asigura-te ca ai langa tine portfardul complet, pentru a nu pierde timp in cautarea rimelului sau a rujului;

  • crema de fata cu factor de protectie, baza de machiaj si fondul de ten sunt obligatorii, chiar si fara a folosi fardurile; nu trebuie sa iesi din casa fara o fata bine hidratata si protejata;

  • daca ridurile sunt profunde si observi o accentuare a petelor negre de sub ochi care nu se estompeaza doar cu fond de ten, atunci foloseste un baton anticearcan pentru a le acoperi;

  • alege culori calde pentru fardul de la ochi: roz pal, piersica, auriu, bej pentru un aspect dragalas, fara a fi strident;

  • foloseste un rimel care sa favorizeze alungirea si indesirea genelor;

  • da-ti rapid cu un blush rozaliu in obraz pentru a crea senzatia de prospetime;

  • alege gloss-ul in locul rujului (e mai practic) si opteaza pentru culori calde: fie opac, fie rozaliu, lila sau piersica.

Daca nu reusesti sa faci toti acesti pasi si simti ca timpul te preseaza, trebuie sa stii ca poti aplica doar crema, fond de ten si gloss si esti gata sa iesi pe usa. Machiajul ochilor nu este obligatoriu pe timp de zi, insa buzele si fata da!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Moda Trucuri moda machiaj mamici Trucuri

Articole recomandate

Citeste si despre