Tratamente naturale pentru un par de invidiat

/ / Modificat: 2013-12-29
Tratamente naturale pentru un par de invidiat


   

A fi mamica "cu norma intreaga" presupune ca mai tot timpul ti-l vei petrece probabil in casa cu copiii. Asta nu inseamna insa ca nu poti sa te ingrijesti si sa fii frumoasa. Exista, de exemplu, o multime de tratamente simple pentru par care fac minuni, si nici nu trebuie sa iesi din casa pentru a beneficia de ele.

Pregateste-ti macar o dupa-amiaza pe luna in care sa te rasfeti cu tratamente de infrumusetare a parului pregatite de tine. Este mai ieftin si castigi si timp.

Retete "minune" pentru un par de invidiat

 Pune doua cani de apa fiarta peste doua linguri de rozmarin uscat. Lasa amestecul acoperit pentru 15 minute, apoi strecoara apa. Spala-te pe cap ca de obicei si clateste-te cu aceasta apa.

O lingurita de miere impreuna cu o capsula de vitamina E se amesteca cu o cantitate de sampon, dupa care se aplica pe parul inca umed. Se face apoi un masaj usor, timp de 15 minute. La final parul de clateste bine cu apa calda.
Iaurtul ajuta la refacerea parului si da acestuia stralucire. Se umezeste parul, apoi se maseaza delicat pielea capului distribuind apoi uniform de-a lungul firului de par. Pentru par gras, aplicati doar la varfuri. Dupa 20 de minute de la aplicare, se clateste parul bine.
Galbenusurile de ou batute curata in profunzime parul si ii redau stralucirea. Se aplica in acelasi mod ca si iaurtul si se clateste mai degraba cu apa calduta decat fierbinte.
Uleiul caldut reda sanatatea parului uscat. Se recomanda uleiul de masline, de jojoba sau de cocos. Dupa ce ati masat bine pielea capului si parul, infasurati parul intr-un prosop care a fost imbibat in apa fierbinte sau infuzie fierbinte de plante medicinale si apoi stors. Acest tratament trebuie sa dureze o ora sau chiar mai mult, insa prosopul trebuie sa fie fierbinte pe tot parcursul lui.


La final se curata parul bine pentru a se inlatura uleiul. Clatirea se face cu otet de mere sau zeama de lamaie. Se recomanda repetarea tratamentului lunar.

Ca o ultima etapa in tratarea naturala a parului utilizati infuziile de plante. Acestea au rol de vindecare si curatare. Clatiti-va parul cu ceaiuri concentrate din feriga tanara, coada soricelului, aloe, quassia, chimen dulce sau musetel.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accelerare crestere par

Articole recomandate

Citeste si despre