Ritualul tau de frumusete iarna

/ / Modificat: 2011-12-20
Ritualul tau de frumusete iarna

Schimbarea anotimpurilor aduce cu sine si necesitatea modificarii ritualului tau de frumusete, astfel incat sa eviti problemele cauze de factorii de mediu nefavorabili. Iarna, pielea are nevoie de protectie speciala impotriva temperaturilor scazute si a vantului uscat. Specialistii iti recomanda urmatoarele trucuri adaptate sezonului rece, cu ajutorul carora sa intampini primavara in cea mai buna forma.

Curata tenul delicat

Produsele clasice pentru demachiere au tendinta sa usuce tenul, intrucat contin agenti de curatare cu acest efect nefast in timpul iernii. Prin urmare, alege un demachiant cu ingrediente hidratante sub forma de crema, care sa lase pielea moale si supla.

Inarmeaza-te cu lotiuni, creme si seruri hidratante

Renunta la cremele si lotiunile "usoare" pe care le folosesti pe timp de vara si inarmeaza-te cu produse intens hidratante: vei avea nevoie de ele in fiecare dimineata, inainte de machiaj, pe timpul zilei (atunci cand pielea ta se usuca de la vant) si inainte de culcare, dupa demachiere.

Protejeaza-te de razele UV

Pericolul de a te alege cu probleme dermatologice in urma expunerii la razele UV este la fel de valid si iarna, desi ai fi tentata sa crezi contrariul. Nu uita sa alegi crema si fondul de ten cu factor de protectie, iti vei multumi peste ani si ani pentru grija.

Foto: freelatestfashion.com

Mentine-ti buzele sanatoase

Cea mai eficienta modalitate de a evita craparea buzelor este exfolierea. Prepara chiar la tine acasa o masca exfolianta pentru pielea lor sensibila, amestecand putina miere cu zahar brun. Dupa ritualul de curatare a tenului, indeparteaza celulele moarte de pe buze cu acest remediu natural si aplica la sfarsit un balsam hidratant.

Alege o buna "acoperire"

Cele mai frecvente simptome ale pielii afectate de conditiile vitrege ale iernii sunt roseata, uscarea si formarea de cojite inestetice in zonele-cheie ale chipului. Alege un fond de ten intens hidratant, care sa se adreseze tuturor acestor probleme.

Hidrateaza-ti pielea in timp ce dormi

Aerul uscat din incapere, format in urma actiunii aparatelor de incalzire, iti poate afecta sanatatea pielii. Prin urmare, achizitioneaza un umidificator de camera, special conceput pentru mentinerea unei atmosfere sanatoase in spatiile interioare.

Nu uita de restul trupului

Bea multa apa in timpul zilei. Mainile, picioarele, genunchii si coatele vor avea si ele nevoie de putin ajutor. Alege produse cu unt de shea, ulei mineral, acid linoleic si glicerina.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre