Remedii naturale pentru vindecarea cicatricei lasata de cezariana

/ / Modificat: 2019-04-10
Remedii naturale pentru vindecarea cicatricei lasata de cezariana

O operatie de cezariana este un proces invaziv. Dar, provoaca consecinte dincolo de afectiunile naturale.

Fiind o interventie chirurgicala, taietura de sub burta lasa o cicatrice, care in cele mai multe cazuri nu dispare in ciuda trecerii timpului. Exista, insa, cateva optiuni pentru a face ca aceasta sa dispara sau cel putin sa se diminueze cu ajutorul unor remedii naturale.

Iaurtul grecesc sau natural, uleiul de trandafir, vitamina E si cateva picaturi de lamaie sunt tot ce ai nevoie pentru a face o crema speciala.

Proprietatile ingredientelor

Produsele lactate ajuta, in primul rand, la reinnoirea pielii si la combaterea deshidratarii. Ele sunt, de asemenea, cunoscute pentru proprietatile lor antibacteriene. Nu numai ca elimina celulele moarte, dar este si un bun exfoliant natural.

Ulei de trandafir este caracterizat ca un regenerator de piele. De asemenea, permite diminuarea prezentei petelor, cicatricilor si vergeturilor. Aceasta substanta prezinta acizi esentiali, cum ar fi omega 6 si 3, antioxidanti si vitamina A. Toate componentele sunt benefice pentru piele.

In cazul vitaminei E, proprietatile si contributiile sale sunt bine cunoscute pentru hranirea pielii. Lamaia prezinta alfa hidroxi acizi, care contin elemente de vindecare, bune pentru acest tip de leziuni.

Ingrediente pentru crema:

  • 1 lingura de iaurt grecesc
  • 10 picaturi de ulei de trandafir sau petale de trandafir
  • 3 capsule de vitamina E
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita de miere sau aloe vera (optional)

Cum se prepara crema

Amesteca ingredientele pana cand obtii o pasta omogena. Daca vrei sa imbunatatesti amestecul, adauga putina miere sau aloe vera. Substanta acestei plante este foarte benefica pentru tratarea afectiunilor cutanate, dar este este foarte important sa pui capsule de vitamina E, deoarece proprietatile lor vor avea un impact pozitiv.

Aplica crema seara pe cicatrice, dupa dus, chiar inainte de a dormi. Las-o sa actioneze aproximativ 30 de minute, apoi indeparteaza cu multa apa calda.

Pe langa crema, este recomandat sa stergi cicatricea cu ulei de trandafir si vitamina E, de trei ori pe zi, pentru a vedea rezultatele.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Remedii naturiste

Articole recomandate

Citeste si despre