Machiaj de dimineata in 5 minute, pentru mamici ocupate

/ / Modificat: 2017-03-29
Machiaj de dimineata in 5 minute, pentru mamici ocupate

Machiajul este unul dintre ritualurile de dimineata pentru care nu iti ramane niciodata timp. Il lasi tot timpul ultimul in programul tau din zorii zilei si il amani mereu pe a doua zi, in speranta ca, poate, o sa ai ceva mai mult timp. Chiar daca multe mamici au impresia ca machiajul este o rutina careia trebuie sa-i acorzi ore in sir, realitatea este ca exista solutii pentru ca aceasta metoda de infrumusetare sa nu iti rapeasca mai mult de 5 minute, zilnic! Iata cum sa te machiezi in fiecare dimineata in 3 pasi simpli, fara a dedica mai mult de cateva minute acestei proceduri obligatorii in rutina ta zilnica de frumusete!  

Spalarea pe fata

Primul lucru pe care trebuie sa il faci cand ajungi dimineata la baie este sa te speli pe fata cu un produs cosmetic de curatare a tenului. Pe langa uleiurile si impuritatile pe care porii tenului le pot acumula peste noapte, exista si posibilitatea sa mai ramana urme de farduri sau mascara, de la o demachiere anterioasa.

Este important ca inainte de a aplica noul machiaj fata sa fie perfect curata. Alege un gel de curatare adaptat tipului de ten pe care il ai: gras, uscat, mixt.

Hidratarea si protectia solara

Urmatorul pas in rutina zilnica de infrumusetare si machiaj este hidratarea si protectia solara. Aici intervine crema de zi pe care o folosesti in mod frecvent. Este important sa alegi una perfect adaptata tipului de ten pe care il ai.

Pentru a evita sa cumperi prea multe produse si a economisi timp, cumpara-ti o crema care, pe langa efectul de hranire si hidratare a pielii, sa aiba si efect de protectie impotriva razelor UV ale soarelui. In acest fel, aplici un singur produs, dar ai beneficii duble.  

Machiajul propriu-zis

Dupa curatarea tenului si aplicarea cremei de zi, tenul tau este pregatit pentru a fi machiat. Deoarece esti presata de timp, nu vei putea aborda un stil de machiaj foarte complicat sau in foarte multi pasi.

Cel mai simplu tip de machiaj este cel natural, de zi, care se realizeaza in cativa pasi simpli:

  • aplicarea fondului de ten, acoperind cu atentie toata suprafata pielii (daca este nevoie, poti aplica o baza de machiaj inaintea fondului de ten, pentru ca acesta sa se "aseze" mai bine); in sezonul cald, de vara, cand temperaturile mari te fac sa transpiri, este important sa aplici si un strat de pudra, pentru fixarea fondului de ten si prevenirea efectului de stralucire a pielii, care este destul de inestetic);
  • aplicarea unui strat generos si atent de mascara (daca renunti la farduri, este important ca accentul sa cada pe gene si acestea sa fie bine evidentiate, cu ajutorul unui mascara de calitate);
  • aplicarea fardului de obraz (accentueaza-ti pometii cu un blush roz sau cu perle bronzante);
  • aplicarea luciului de buze (nu iesi niciodata din casa fara sa te dai cu un balsam pe buze, indiferent ca este trasparent sau usor nuantat; pentru zi, opteaza pentru culori calde - roz, piersica, maro etc.).

Intre pregatirea copilului pentru gradi sau scoala si a ta pentru serviciu, prepararea micului dejun si strangerea lucrurilor de prin casa, mai ai timp sa te machiezi? Cata importanta acorzi machiajului zilnic? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trucuri machiaj

Articole recomandate

Citeste si despre