Importanta sportului pentru mamici

/ / Modificat: 2013-06-30
Importanta sportului pentru mamici

Sportul este o activitate extrem de importanta pentru sanatatea fizica si emotionala a mamicilor. Dincolo de slabit, care este poate cel mai cunoscut efect al lui, sportul contribuie din plin la relaxarea mamicilor, cresterea increderii si stimei de sine, prevenirea unor boli foarte grave si chiar stimularea libidoului! Iata cateva dintre cele mai importante beneficii pe care le are sportul pentru mamici!

Slabeste... din plin!

Principalul beneficiu al sportului este slabitul, unul dintre efectele pe care orice mamica care a ramas cu ceva kilograme in plus dupa nastere si-l doreste mai mult ca oricand. Orice fel de activitate fizica - de la simplele plimbari prin parc pana la antrenamentele solicitante de la sala - este eficienta pentru remodelarea siluetei tale.

Creste increderea si stima de sine!

Faptul ca sportul iti remodeleaza silueta si iti mentine un corp frumos si tonifiat te ajuta sa ai o imagine mai buna despre tine. Remodelarea siluetei si tonifierea musculaturii ofera un impuls increderii si stimei de sine, ajutand la imbunatatirea sanatatii emotionale, atat de vulnerabila la unele mamici.

Combate stresul si depresia!

S-au facut multe studii in jurul efectelor pe care sportul le are asupra sanatatii emotionale, iar cercetatorii au demonstrat ca miscarea fizica este un excelent tonic psihic. Sportul contribuie la combaterea nivelului de stres din organism si tine la distanta depresia.

Avand in vedere ca stresul este, pentru multe mamici, o prezenta devenita fireasca in viata lor, este indicat sa practici sport pentru a te relaxa mai usor si a te binedispune. Numai asa vei fi o mamica fericita, care-si creste cu dragoste si afectiune copilul.

Te mentine sanatoasa!

Sportul are o multime de efecte benefice asupra sanatatii femeilor. Practicarea regulata a sportului contribuie la reducerea nivelului de grasimi din sange si combaterea conditiei medicale numite hiperlipidemie.

Activitatea fizica contribuie si la prevenirea mai multor forme de cancer, in special al celui de tip mamar, la femei. Miscarea fizica constanta ajuta si la reducerea colesterolului "rau" din sange, la combaterea hipertensiunii arteriale si la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Si osteoporoza capituleaza in fata sportului practicat regulat. Potrivit medicilor, femeile active prezinta un risc mai mic de a dezvolta osteoporoza, o boala care slabeste oasele si le predispune la fracturi.  

Reduce simptomele sindromului premenstrual!

Daca esti una dintre femeile mai putin norocoase, in cazul carora sindromul premenstrual isi face simtita prezenta mai mult decat ti-ai dori, atunci ai un "medicament" natural la indemana: sportul. Nu doar ca amelioreaza simptomele neplacute imediate, dar are efect pe termen lung, reducand aparitia manifestarilor neplacute din timpul sindromului premenstrual.

Sporeste fertilitatea si imbunatateste viata sexuala!

Sportul are un aport deosebit asupra sanatatii aparatului reproducator, contribuind la tonifierea planseului pelvin si la imbunatatirea circulatiei sanguine locale. Aceste efecte contribuie din plin la sporirea fertilitatii si la cresterea sanselor de a concepe copii.

Si viata ta sexuala are de beneficiat de pe urma activitatii fizice. Pe langa faptul ca asigura o rezistenta fizica crescuta in timpul actelor sexuale, sportul ajuta si la cresterea libidoului sau dorintei sexuale.  

Amelioreaza simptomele menopauzei!

Daca esti o mamica care a ajuns la menopauza, atunci este cu atat mai important sa faci sport. Menopauza este o perioada presarata cu o multime de simptome sau efecte neplacute - balonari, depresii, ingrasare etc.

Daca vrei sa treci mai usor prin perioada de tranzitie de la perioada fertila la menopauza, atunci sportul este cel mai bun aliat. Contribuie la combaterea efectelor secundare neplacute si la ameliorarea celor care isi fac totusi simtita prezenta in viata ta.  

Mai cunosti si alte beneficii ale sportului pentru femei? Impartaseste-ne sfaturile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Beneficii sport femei Sport femei Activitate fizica femei Sanatate femei

Articole recomandate

Citeste si despre