Ce trebuie sa stii despre indreptatul parului

/ / Modificat: 2011-10-31
Ce trebuie sa stii despre indreptatul parului

O mamica frumoasa si fericita este, in mod obligatoriu, preocupata in permanenta de imaginea sa. Daca iti doresti o schimbare a coafurii si te gandesti sa renunti o vreme la bigudiuri, iata ce trebuie sa stii despre indreptatul parului, de la pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a proteja sanatatea podoabei tale capilare pana la mici trucuri pentru o rezistenta sporita a stilului.

Investeste intr-un spray protector

Inainte de toate, este necesar sa te gandesti la siguranta. De aceea, specialistii te indeamna sa investesti intr-un spray protector impotriva actiunii termice a instrumentului pe care il folosesti pentru indreptarea parului. Produsul previne arderea firelor de par, hidratand si catifeland suvitele in acelasi timp.

Aplica-l imediat dupa ce te speli pe cap, fara sa renunti la balsam. Spray-ul protector este eficient numai daca parul este curat.

Foloseste un pieptene cu dinti rari

Descurca-ti parul cu grija folosind un pieptene cu dinti rari inainte si timp ce iti usuci parul cu uscatorul. Acest pas va ajuta firele sa fie bine separate si sa se usuce frumos, fara sa te confrunti cu efectul inestetic al electrizarii.

Prinde jumatate din par intr-un coc

Pentru a putea incepe operatiunea de indreptare, prinde jumatate de par intr-un coc, in crestetul capului, lansand libera cealalta jumatate.

Imparte parul in suvite subtiri

Urmatorul pas este sa imparti parul in suvite subtiri, astfel incat sa obtii un rezultat cat mai bun. Grosimea acestora nu trebuie sa depaseasca 5 centimetri in grosime.

Lasa placa sa actioneze

Tine fiecare suvita in parte cu o mana si pozitioneaza placa de par (ceramica!) cat mai aproape de radacina de par cu cealalta mana, apoi executa o miscare ferma si fluida de sus in jos, pana la varfuri, suficient de lent pentru a nu fi nevoita sa repeti operatiunea de doua ori in acelasi loc.

Ai grija sa nu faci miscari bruste in timpul procesului, care sa produca "cute" de-a lungul suvitei, deoarece vei fi nevoita sa insisti in repetate randuri asupra zonei, iar parul va avea de suferit.

Elibereaza celelalte suvite din coc

Pe masura ce operatiunea inainteaza, elibereaza treptat si celelalte suvite din coc pana le "prelucrezi" pe toate.

Ultimele retusuri

La final, evita sa folosesti produse de fixare pe baza de apa, insa apeleaza cu incredere la cateva pulverizari de spray anti-umiditate pentru a te bucura de noua coafura pana la urmatoarea spalare, fara sa ai nevoie de retusuri.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frumusete femei Trucuri frumusete

Articole recomandate

Citeste si despre