Alegerea costumului de baie in functie de silueta

/ / Modificat: 2011-06-10
Alegerea costumului de baie in functie de silueta

art_femeie_plajaAlegerea costumului de baie este preocuparea principala a femeilor in sezonul estival. Concediul de vara este aproape, iar plaja nu mai poate astepta foarte mult. Daca nu stii exact dupa ce criterii sa iti alegi costumul, noi iti sugeram sa faci alegerea potrivita in functie de forma corpului pe care o ai.

Silueta mar

Atunci cand ai o silueta de forma marului, inseamna ca defectele tale sunt localizate in jurul bazinului. Picioarele nu sunt foarte groase si nici nu esti foarte lata in umeri sau cu sanii mari. Zona cu probleme ramane abdomenul. Inseamna ca trebuie sa alegi un costum de baie care sa acopere defectele.

Cel mai recomandat este costumul intreg, dintr-o singura bucata. Exista o multime de modele extrem de frumoase care iti acopera zona cu probleme, ba chiar o "strang" putin pentru a o subtia.

Alege modele cu detalii sau accesorii pe lateral sau cu mici volanase ori dantela au tendinta de a subtia talia. Pentru a distrage atentia de la talie, alege un costum bogat in imprimeuri si accesorii in partea de sus, la decolteu.

art_femeie_la_plajaSilueta clepsidra

Daca ai forma de clepsidra esti posesoarea fericita a unui corp foarte frumos si proportionat. Aceasta este forma corpului cea mai simetrica, in care partea de sus (umerii si sanii) si cea inferioara (coapsele, memberele) sunt asemanatoare ca proportii, iar talia este subtirica si frumos conturata. Cu o astfel de silueta poti alege dintr-o multime de modele de costume de baie.

Un costum de baie intr-o singura nuanta iti va pune in valoare conturul corpului. Iar daca vrei sa ai un accent sexy indrazneste sa alegi un costum intreg care are un imprimeu sexi. Costumele intregi cu decolteu adanc sunt perfecte pentru aceasta silueta de tip clepsidra.

Daca esti suficient de indrazneata poti alege si costumele in 2 piese, iar slipul tanga ti-ar putea veni de minune, subliniind linia coapselor si picioarelor. Si talia este pusa in evidenta de un costum de baie din 2 bucati.

art_femeie_corpSilueta slaba

Silueta slaba este cea mai dorita de femei. Este cea care are o talie de viespe si picioare lungi, subtiri. Nici decolteul nu se lasa mai prejos astfel ca femeile slabe au o postura destul de sexi si armonioasa. Daca ai o forma a corpului in parametrii normali, atunci costumele minuscule de baie din 2 bucati sunt cea mai buna alegere.

Ai ce sa arati, asa ca nu te sfii sa o faci! Slipii tanga si sutienul cat mai decupat sunt alegerea cea mai potrivita atunci cand esti o persoana care are incredere in ea. Este pacat sa te acoperi cu un costum intreg cand ai atat de multe de aratat. Alege culori tari, imprimeuri florale in culori vii si indraznete.

Silueta supraponderala

Spre deosebire de silueta de tip mar care are doar bazinul proeminent, in tipul de silueta supraponderala kilogramele in plus sunt rasfirate in tot corpul. Este o silueta de tip balon. In acest caz, cele mai indicate sunt costumele intregi, de culori inchise, fara imprimeuri sau accesorii. Acestea atrag si mai mult atentia asupra defectelor. Materialele lucioase si stralucitoare ingrasa si mai mult, pe cand cele terne si culorile reci subtiaza.

In functie de atuurile pe care le ai, poti adauga accesorii in zona gatului, daca ai un piept frumos si umeri drepti si simetrici. Sau, daca picioarele sunt punctul tau forte atunci alege costumele intregi cu volanase sau accesorii in partea de jos, pentru a a trage privirile in acea directie. Alegerea costumului la o silueta supraponderala se bazeaza pe aceleasi criterii ca la silueta de tip mar.

costum_de_baie_doua_pieseSilueta para

Se caracterizeza prin solduri late si coapse proeminente si cu partea de sus foarte subtire. Sanii sunt mici, umerii nu sunt lati si talia este subtire. Daca zona ta problematica sunt soldurile si coapsele, mai exact posteriorul, inseamna ca trebuie sa alegi un costum de baie care sa distraga atentia de la aceasta zona.

Alege un model in 2 piese, in care slipul sa fie cat mai plin. Nu alege slip decupat sau tanga. Poti folosi si pareo pentru a masca zona. Pune accesorii in partea de sus pentru a atrage atentia la sani si la decolteu, fie ca e vorba de margelute sau lanturi, fie ca alegi un sutien colorat si cu  imprimeuri indraznete.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Concediu mamici Frumusete mamici Trucuri moda frumusete Costum baie mamici

Articole recomandate

Citeste si despre