Cum sa ii oferi copilului tau un Craciun de neuitat. Idei pentru o sarbatoare pe care si-o va aminti toata viata

/ / Modificat: 2021-12-03
Cum sa ii oferi copilului tau un Craciun de neuitat. Idei pentru o sarbatoare pe care si-o va aminti toata viata

Craciunul nu este doar despre cadouri si lucruri materiale, ci despre familie, despre timpul pe care il petrecem impreuna si despre bucuria de a fi aproape de cei pe care ii iubim. In viteza ritmului cotidian, in care ne straduim sa le oferim copiiilor nostri tot ce este mai bun, pierdem din vedere un aspect esential: de multe ori, cel mai pretios cadou este timpul nostru, atentia si implicarea noastra, intr-un cuvant - conectarea.

Putem profita la maximum de vacanta de Craciun, sau macar de cele cateva zile libere pe care le avem in preajma Sarbatorilor, pentru a ne dedica 100% copiilor nostri. Sa stam departe de telefon, de problemele de la serviciu si sa fim acolo cu ei, pentru ei, oferindu-le o sarbatoare pe care sa si-o aminteasca toata viata.

Iata cateva idei de activitati pe care le puteti face impreuna cu copiii mai mari sau mai mici si care va ajuta sa va conectati cu ei in aceasta perioada plina de magie!

Construiti un om de zapada

Daca in orasul vostru a nins deja, nu ratati ocazia de a construi un om de zapada. Este o activitate la care poate participa intreaga familie, va veti distra pe cinste si la final veti vedea rezultatul muncii voastre in curte sau in fata blocului. Bonus: puteti include si o bataie cu bulgari!

Mergeti sa vedeti decoratiunile de Craciun

In fiecare oras s-au aprins luminitele si au fost amplasate decoratiunile de sezon. Puteti profita de faptul ca se intuneca devreme si sa mergeti sa admirati decoratiunile, pentru a intra in atmosfera.

Targurile de Craciun pot fi, la randul lor, o idee buna. Mergeti sa ascultati colinde, vizitati standurile, rasfatati-va cu turta dulce si lasati o scrisoare pentru Mos Craciun la cutia special amplasata in acest scop. Copiii se vor bucura de timpul petrecut in acest fel.

Impodobiti bradul impreuna

Ce este Craciunul fara brad si decoratiuni? Impodobirea casei pentru sarbatoare este un moment la care trebuie sa ia parte intreaga familie.

Faceti lista pentru Mos Craciun

Ganditi-va fiecare la ce va doriti de la Mosul si concepeti impreuna scrisorile. Puteti trimite scrisorile impreuna prin posta sau le puteti lasa la cutiile postale amplasate in anumite locuri precum mall-urile sau marile centre comerciale.

Faceti biscuiti impreuna

Gasiti in magazine o multime de forme de prajituri si biscuiti in ton cu perioada sarbatorilor, asa ca va puteti rezerva o dupa-amiaza mohorata pentru a coace biscuiti aromati cu scortisoara, in timp ce ascultati colinde.

Faceti o sedinta foto de familie

Exista o multime de fotografi si studiouri cu decoruri de poveste pentru Craciun, asa ca o sedinta foto de familie poate fi cel mai frumos cadou pe care vi-l faceti de Craciun. Peste ani, va veti uita cu nostalgie peste acele albume.

Vizionati un film de Craciun

Faceti o seara dedicata filmelor de sezon. Alegeti o proiectie adecvata varstei copilului, poate fi o animatie cu tematica de Craciun, si vizionati-o cu totii, cu luminitele de brad aprinse si cu o cana de ciocolata calda sau ceai si biscuiti fragezi alaturi.

Donati pentru copiii nevoiasi

Invatati-i pe copii sa imparta inca de mici. Sunt o multime de cauze umanitare in care va puteti implica si dona jucarii, haine sau incaltaminte pentru copiii mai putin norocosi. Cei mici se vor bucura sa fie ajutoarele Mosului, stiind ca vor face alti copii fericiti.

Mergeti la patinoar

Daca nu a nins inca, dar aveti chef de activitati in aer liber, care sa va ajute sa va consumati energia si sa va imbujoreze, cateva ore la patinoar pot fi alegerea perfecta. Niciodata nu este prea tarziu sa invatati sa patinati si o puteti face alaturi de copiii vostri. Va fi o experienta pe cinste pentru toata lumea!

FOTO: Pxhere.com

Taguri Craciun familie

Articole recomandate

Citeste si despre