Vreau ca fiicele mele sa stie ca au dreptul sa spuna STOP si NU oricand simt ele ca s-a intrecut masura

/ / Modificat: 2017-10-18
Vreau ca fiicele mele sa stie ca au dreptul sa spuna STOP si NU oricand simt ele ca s-a intrecut masura

Sunt mama de fete si am ales sa incep articolul cu aceasta afirmatie pentru ca vreau sa fie clar pentru toata lumea de ce sunt atat de inversunata impotriva barbatilor agresori, dar si impotriva barbatilor care cred ca femeile sunt hartuite din vina lor.

Sa ne intelegem, nu sunt o feminista radicala. Am un sot pe care il iubesc si il respect si cu care formez o familie de multi ani. Nu mi-as putea imagina cum ar fi viata mea daca nu l-as fi intalnit pe el.

Nu am nimic impotriva barbatilor si, pentru ca sunt o persoana empatica, incerc de multe ori sa privesc viata si prin ochii lor si sa inteleg ca si ei se confrunta cu tot felul de situatii neplacute pe care de multe ori nu stiu cum sa le gestioneze.

Cine e de vina?

Odata cu amploarea pe care a luat-o povestea producatorului de la Hollywood, care s-a folosit de pozitia lui pentru a intimida si a obtine favoruri sexuale de la actrite tinere si frumoase, discutiile din jurul meu s-au concentrat din ce in ce mai mult pe acest subiect.

Evident ca taberele sunt impartite si sunt oameni care afirma ca pana la urma e si vina femeilor pentru ca au tacut si au acceptat avansurile lui pentru a obtine roluri si a avea o cariera de succes.

Si cred ca intr-o foarte mica masura au dreptate.

Scriu rar, rar de tot, dar articolul asta s-a cerut scris si il scriu pentru ele, pentru fiicele noastre.

Actritele astea de la Hollywood care au dezvaluit acum ce li s-a intamplat in urma cu multi ani, cand erau tinere si fara influenta, n-au stiut sa se apere, nu au stiut ca au puterea sa spuna NU taios si clar si nu au stiut ca e bine sa ceri ajutorul autoritatilor.

Actritelor astora de la Hollywood le-a fost frica. Frica de stigmatizare. Teama ca nu vor reusi in cariera pentru ca barbatul care le hartuia era influent si parea ca are puterea de a le decide soarta.

Actritele astea de la Hollywood au crescut cu mentalitatea ca asa merge treaba, asa se procedeaza in industria lor si ele nu pot schimba nimic.

Ce vreau sa stie fiicele mele

As vrea ca ele, fiicele mele, sa stie ca nimeni nu le poate spune sau arata ca nu au valoare. Vreau sa stie ca au dreptul sa spuna “Stop“ si “Nu” oricand simt ele ca s-a intrecut masura. Vreau sa stie ca puterea lor sunt chiar ele si mai vreau sa stie ca oamenii sunt egali indiferent de sex. Vreau sa stie ca forta fizica poate fi usor depasita de forta mintii.

Dar mai vreau ceva pentru ele!

Vreau ca atunci cand ele vor fi niste femei frumoase si tinere sa nu mai existe barbati care cred ca isi pot permite orice, ca pot face orice, ca pot trata femeile cum vor ei. As vrea sa nu mai existe barbati carora sa li se para normal sa ciupesti o femeie frumoasa de fund pe strada. As vrea sa nu mai existe barbati care sa spuna: "Daca te culci cu mine te fac faimoasa". As vrea sa nu mai existe situatii care sa genereze reactii precum #metoo.

Stiu ca vorbesc de lucruri ideale, stiu ca e aproape imposibil sa schimbi o mentalitate creata in sute de ani, peste noapte. Cumva, cred ca, pana la urma, nu e intru totul vina lor, a barbatilor. Au crescut auzind lucruri precum “N-ai voie sa plangi ca esti baiat mare!” sau “Plangi ca o fetita” si ajung la maturitate sa creada ca femeile sunt slabe si barbatii puternici.

Si pentru ca stiu ca lucrurile nu se vor schimba asa cum imi doresc eu, o sa am grija sa le invat pe fiicele mele sa se apere, sa spuna NU si sa nu le fie frica. Si-o sa le mai invat ceva. O sa le invat ca o femeie cu fusta ridicata va alerga intotdeauna mai repede ca un barbat cu pantalonii in vine.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hartuire sexuala Femei celebre

Articole recomandate

Citeste si despre