Tu cata apa bei iarna? Stiai ca deshidratarea poate aparea chiar mai repede in sezonul rece?

/ / Modificat: 2017-12-18
Tu cata apa bei iarna? Stiai ca deshidratarea poate aparea chiar mai repede in sezonul rece?

Te gandesti ca doar vara ai nevoie sa bei mai multe lichide si iarna mai renunti la cei doi litri de apa pe care in mod normal ar trebui sa ii consumi. Nu mai insisti nici pe langa copil sa bea. Trebuie sa stii ca deshidratarea apare si atunci cand afara este frig. Ba chiar se produce mai repede.

Aerul pe care il respiri este mai uscat, iar plamanii trebuie sa munceasca mai mult ca sa mentina umiditatea de care au nevoie si sa incalzeasca aerul inspirat. De fapt, corpul uman are nevoie de lichide pentru a se adapta mai bine la temperaturile reci.

Cum pastram corpul hidratat?

Poarta haine in mai multe straturi

Atunci cand transpiri, se reduce temperatura corpului, iar inima este fortata sa munceasca mai mult pentru a pompa sange. Indicat este sa porti mai multe straturi de haine, din fibre naturale.

Inlocuieste lichidele pe care le pierzi

Apa iese din corp sub forma de urina si transpiratie. Poti sa iti dai seama daca corpul tau este bine hidratat dupa culoarea pe care o are urina. Daca aceasta este inchisa la culoare, este un semn clar ca trebuie sa tii langa tine o sticla de apa din care sa bei in mod constant.

Bea apa in functie de activitatile pe care le ai

Daca ai activitate fizica mai putin de o ora pe zi, apa este suficienta. In cazul in care activitatea fizica depaseste 60 de minute si este intensa, atunci trebuie sa adaugi electroliti si carbohidrati. Daca esti la munte, la altitudini mari, atunci grija fata de hidratare trebuie sa fie si mai mare, pentru ca organismul tau are nevoie de mai multa apa decat de obicei.

Bauturile trebuie sa fie la temperatura camerei

Lichidele reci sunt mai repede absorbite de organism. Lichidele calde sau la temperatura camerei sunt mai indicate pentru ca, pe langa hidratare, ajuta si la pastrarea temperaturii interne la nivel optim.

Consuma fructe

Fructele pe care obisnuim sa le consumam in sezonul rece sunt excelente pentru hidratare. Merele si perele contin 84% apa, iar clementinele 87% apa. Mai mult, acestea contin si vitamina C, care este de mare ajutor in lupta cu racelile.

Consuma putin mai multa sare

Nu trebuie sa exagerezi, insa sarea ajuta la retentia de apa. O varianta excelenta sunt supele, mai ales cele de legume, care asigura si necesarul de vitamine si minerale.

Limiteaza consumul de alcool si cafeina

Cafeina si alcoolul au efecte diuretice, asa ca este bine sa le eviti pe cat posibil.

Ce apa bem?

Apa Sant`Anna poate fi apa potrivita pentru tine si familia ta. Captata din izvoare din muntii Piemont de la o altitudine de 1950 m, este una dintre apele minerale ale Italiei care a reusit sa treaca granitele tarii de origine si sa castige premii la concursuri internationale de prestigiu. Unul dintre ele este Superbrands Awards.

Apa Sant`Anna este potrivita pentru hidratarea intregii familii. Continutul de sodiu si de nitriti este foarte mic si de aceea este indicata si in alimentatia bebelusilor. Chiar si cantitatea de nitrati este mica. O apa care are nitrati in concentratie mai mica de 45 mg/l la litru este considerata o apa aproape pura. Sant`Anna are 0,81 mg/l ceea ce inseamna ca zona din care este captata este foarte curata si nepoluata, iar noi nu trebuie sa ne temem sa bem apa in fiecare zi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Apa copii

Articole recomandate

Citeste si despre