Traditii noi de Craciun pentru familia ta!

/ / Modificat: 2015-12-16
Traditii noi de Craciun pentru familia ta!

Sarbatorile de iarna se celebreaza in familie si reprezinta un prilej pentru ca toti cei dragi tie sa se adune in jurul mesei incarcate de bunatati. Ele sunt ocazii pentru a oferi si a primi cadouri deosebite si de a ne bucura impreuna de ele.

Fiecare familie are propriile traditii de Craciun. Fie ca este vorba despre un desert deosebit care se pregateste cu ajutorul tuturor, fie ca este vorba despre impodobitul bradului in timp ce pe fundal se aud colinde, cu totii avem cate un obicei cu o insemnatate speciala.

Noi iti propunem cateva obiceiuri pe care le poti incepe chiar de anul acesta in familia ta si care vor face din Sarbatorile de iarna amintiri nepretuite.

Cand ne gandim la activitati de Craciun care sa devina traditii ar trebui sa avem in vedere includerea tuturor membrilor familiei si gasirea catorva elemente cheie care sa le faca placute pentru fiecare dintre ei.

Iata cateva lucruri pe care le puteti face impreuna si care pot deveni noi traditii de Craciun pentru familia ta!

Faceti decoratiuni

Puteti realiza o multime de decoratiuni chiar voi, in familie, iar ele vor capata o valoare sentimentala peste ani. Realizarea lor poate fi o traditie distractiva a familiei voastre si nu e nevoie sa faceti obiecte foarte complicate, ci doar sa va simtiti bine impreuna.

Toate acestea vor deveni amintiri ale momentelor speciale pe care le-ati petrecut in familie, iar bradul va arata si mai bine daca in el puneti obiecte facute cu mana voastra. Copiii pot da frau liber imaginatiei, iar parintii vor fi tare mandri sa vada cat de indemanatici sunt prichindeii.

Impodobiti bradul si decorati case

De multe ori, in multitudinea de activitati pe care le avem in preajma Sarbatorilor, impodobitul bradului devine o rutina laborioasa pentru parinti. Nu te mai gandi la asta ca la inca o treaba pe care o ai, ci incearca sa o transformi intr-o activitate placuta pentru toata familia.

Cum poti face asta? In primul rand, stabileste ziua dedicata acestei activitati. Alege o zi in care toata familia are timp pentru ea. Copiii sunt de obicei foarte nerabdatori in aceasta privinta, insa daca le spui clar care este ziua in care veti decora casa pentru Sarbatori ei o vor astepta cu drag si entuziasm. Pentru ca cel mic sa faca fata mai usor acestei asteptari ii poti propune sa se gandeasca la o culoare predominanta pe care o vrea in brad sau ce fel de decoratii vrea in camera lui.

Alege o zi special pentru asta, spre exemplu ultima sambata inainte de Craciun, si urmati aceasta "regula" in fiecare an. Nu uitati sa puneti colinde in timp ce impodobiti bradul, fiecare dintre noi are o melodie preferata specifica acestor Sarbatori, asa ca poti face un playlist care sa le includa preferintele tuturor membrilor familie.

O traditie noua ar putea fi organizarea unui concurs de decorat fiecare camera, iar premiul sa fie desertul preferat. Cei mici vor fi foarte incantati sa fie lasati liberi sa-si aleaga felul in care imbodobesc camera lor.

Pregatiti masa impreuna

Fiecare tara are mancaruri traditionale de Craciun. La noi, Sarbatorile de iarna sunt de obicei insotite de o masa copioase cu mancaruri pe baza de carne de porc.

Nu trebuie neaparat sa te inscrii in norme daca nu apreciati in mod deosebit aceste feluri de mancare. Pregatiti o masa festiva care sa includa mancarurile voastre preferate, astfel incat si gatitul sa devina o placere.

Toata familia ar trebui sa participe la pregatirea mesei, chiar si copii, iti va prinde bine ajutorul lor, iar ei se vor simti tare bine daca le soliciti ajutorul. Cu siguranta cel mic are un desert preferat, asa ca prepararea lui poate deveni o traditie "gustoasa" specifica familiei voastre.

Amintirile in imagini

Realizati in fiecare an cate un album de fotografii dedicate anului care a trecut. Odata cu aparitia device-urile mobile cu camere de fotografiat performante, s-a renuntat la imprimarea fotografiilor si adunarea lor in albume, insa aceasta traditie poate reinvia in familia ta.

Iarna este vremea bilanturilor, asa ca fiecare dintre voi poate sa selecteze fotografiile cu momentele definitorii ale anului care tocmai se incheie si sa le reuneasca intr-un album foto pentru intreaga familie, pe care ati putea sa-l decorati chiar voi sau sa scrieti scurte descrieri sub fiecare poza. In fiecare an puteti sa va delectati privind la fotografiile din anii trecuti si veti aduna o multime de amintiri frumoase.

Film in familie

Anual, de Craciun se lanseaza noi si noi filme care trateaza aceasta tematica, insa parca niciunul dintre aceste noi productii nu le egaleaza pe cele mai vechi si care ne-au ramas in memorie inca de mici.

Multe familii au facut deja un obicei din a urmari filmele din seria "Singur acasa" spre exemplu, asa ca alegeti impreuna pelicula preferata de Sarbatori si vizionati-o impreuna in timp ce beti o ciocolata calda. Aceasta activitate poate deveni o traditie frumoasa, cu timpul puteti schimba filmul, insa alegeti mereu unul care sa va impace tuturor gusturile.

sarbatori_copii

Mergeti la colindat

Acest obicei extrem de placut atat pentru colindatori, cat si pentru gazde, ramane in topul celor mai distractive activitati de Craciun. Rezervati-va o zi in care sa mergeti la colindat in familie. Mergeti la prieteni si la alti membri ai familiei extinse si cu siguranta le veti face o bucurie.

Puteti avea propria interpretare a unui colind deja celebru sau puteti in fiecare an sa alegeti unul nou. Acesta poate fi obiceiul vostru special.

O bataie cu bulgari de zapada

Puteti organiza o bataie cu zapada alaturi de intreaga familie. Faceti echipe si aliante si bucurati-va impreuna de aceasta activitate atat de distractiva. Pot participa si bunicii, unchii si verisorii, cu cat mai multe persoane participa, cu atat mai vesela va fi atmosfera.

Faceti un concurs si puneti la bataie o prajitura deosebita, un cadou surpriza sau orice alt premiu vreti voi.

Ce parere ai despre ideile noastre? In familia ta se urmeaza cu sfintenie vreo traditie? Scrie-ne despre obiceiurile voastre in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Traditii craciun

Articole recomandate

Citeste si despre