Sfaturi utile ca sa alegi un pediatru bun

/ / Modificat: 2018-11-27
Sfaturi utile ca sa alegi un pediatru bun

Pentru orice parinte este foarte important carui medic ii incredinteaza grija fata de sanatatea copilului sau. Care sunt calitatile unui pediatru bun? Si cum faci sa il alegi pe cel mai potrivit? Sunt intrebari care se ivesc in familie de regula imediat dupa nasterea unui copil.

Alegerea medicului potrivit, cu care tu si copilul tau sa va puteti simti in siguranta si in largul vostru, poate fi o adevarata provocare. Asta pentru ca se presupune ca trebuie sa ai incredere oarba in pediatrul pe care l-ai ales.

Atunci cand incepi sa cauti un medic pediatru la care sa iti inscrii copilul vei intalni o multime de pareri vizavi de acest lucru. Mama, sora, bunica ori soacra, toate vor fi convinse ca ele cunosc cel mai bun pediatru din lume. Nu e rau sa le asculti opiniile, insa trebuie sa ai incredere si in instinctele tale materne, fiindca e foarte important sa rezonezi cu medicul care se va ocupa de copilul tau.

Cum sa alegi un pediatru bun

  • Strange informatii despre medicii pediatri care lucreaza in policlinica la care esti arondata sau in cabinetele medicale din zona in care locuiesti. Proximitatea cabinetului este foarte importanta intrucat nu iti vei dori sa strabati orasul atunci cand copilul are o urgenta medicala.
  • Vorbeste cu prietenii si cere-le informatii despre medicii copiilor lor. Cu cat afli cat mai multe opinii, cu atat iti va fi mai usor sa alegi medicul potrivit. Atentie! Nu te lasa coplesita de multimea de informatii pe care le afli pentru ca ai putea deveni si mai confuza, si mai nehotarata.
  • Incepe cautarile din timp. Alegerea pediatrului este o decizie importanta, asa ca asigura-te ca incepi cautarile din timp. Cea mai buna idee este sa cautati inca din timpul sarcinii, cam din a cincea luna.
  • Nu lua usor decizia. La urma urmei, medicul este cel care te va ajuta sa intelege multe aspecte legate de dezvoltarea copilului tau.

Pediatrul nu se asigura doar ca bebelusul tau are o sanatate de fier, ci se transforma si in aliatul tau de nadejde chiar inainte de a se naste copilul. Acesta iti ofera sfaturi valoroase inclusiv cu privire la imbunatatirea sanatatii emotionale a intregii familii. Este un fel de ghid, mai ales pentru primipare, adica mamele care sunt la primul copil.

Calitatile ideale

Trebuie sa fie accesibil. Trebuie sa fie o persoana disponibila in orice moment, pe care sa o poti apela oricand copilul tau se afla intr-o situatie de urgenta. Este extrem de linistitor sa stii ca ai alaturi un profesionist dispus mereu sa te ajute si sa iti ofere solutii.

Trebuie sa iti ofere incredere. Adica trebuie sa fie o persoana pe care o admiri si pentru cunostintele sale, pentru pregatirea academica, dar si pentru calitatile sale umane. Apropierea si empatia sunt caracteristici care nu pot lipsi dintre calitatile unui pediatru bun.

Este mereu la curent cu istoricul medical al copilului. Un pediatru bun pastreaza toate informatiile si documentatia vizitelor anterioare si chiar retine date fara sa fie necesar sa consulte fisa personala a celui mic.

Solicita analize complete. Faptul ca te trimite la o clinica specializata pentru a efectua un set complet de analize nu trebuie sa te ingrijoreze. E important ca medicul sa cunoasca la perfectie starea de sanatate a copilului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pediatru copii Alegere pediatru Alegere pediatru copil Calitati pediatru

Articole recomandate

Citeste si despre