Remedii secrete de la mamici

/ / Modificat: 2015-02-20
Remedii secrete de la mamici

Cele mai sigure, eficiente si rapide solutii pentru orice tip de problema legata de casa sau copil sunt cele care au fost testate inainte de mamici cu experienta.

In incercarea lor de a se descurca cu absolut orice obstacol care le-a iesit in cale, mamicile nu doar ca au testat cele mai populare remedii, dar au inventat si unele noi, sigure si eficiente.

Descopera cateva dintre remediile secrete impartasite de mamici, care te scot din orice incurcatura!

familie_trucuri

Muscaturile si intepaturile insectelor

Copilul a fost muscat sau intepat de insecte? Nicio problema pentru o mamica cu experienta, care recurge rapid la aplicarea bicarbonatului de sodiu amestecat cu apa, direct pe locul muscaturii. Acest amestec secret al mamicilor atenueaza disconfortul creat de intepatura si reduce inflamatia.

Indepartarea mirosurilor neplacute din casa

Daca vrei sa scapi de mirosul de caine sau de pisica din casa, 2 dintre cele mai neplacute "miresme", renunta la odorizantele din comert care nu fac decat sa le acopere si apeleaza la zeolit (piatra din lava racita).

curatenie-casa-copil

Cumpara-ti cateva pietre si atarna-le deasupra litierei pisicii sau intr-un punct strategic din casa si lasa-le acolo cateva zile. Potrivit specialistiulor, pietrele din lava elimina moleculele care produc mirosurile neplacute din aer si nu le mascheaza, precum odorizantele obisnuite.

In momentul in care pietrele incep sa prinda un miros neplacut, nu trebuie decat sa le speli si sa le usuci bine afara, la aer, iar apoi, sa le refolosesti in acelasi scop: acela de a-ti aerisi si oxigena casa.

Curatarea peretilor de urme de creion sau mancare

Cand ai un copil mic, este aproape imposibil sa nu-si expuna talentul artistic la pictura pe... pereti. Indiferent ca lasa amprente cu mancare sau creion, exista o solutie pe care mamicile au incercat-o si care merge la sigur - sprayul multifunctional WD-40.

desen_pereti

Potrivit specialistilor, acest produs de curatare este un solvent foarte bun pentru grasimi. Si cum mancarea pe care o intinde copilul adesea pe pereti sau creioanele contin urme de grasimi, sprayul reprezinta solutia ideala pentru indepartarea urmelor nedorite de pe pereti.

Indepartarea paduchilor din par

Atunci cand sunt mici si patrund in colectivitati mari - gradinita, scoala etc. - copiii sunt predispusi la a lua paduchi unii de la altii. Numarul cazurilor de paduchi in gradinite si scoli a scazut considerabil fata de trecut.

ingrijire_par_copii

Insa daca te trezesti pusa in situatia de a-ti scapa prichindelul de acesti inamici ai parului si scalpului, apeleaza cu incredere la fixativul de par.

Potrivit mamicilor, acesta este remediul secret (si frumos mirositor) al indepartarii paduchilor si redarii sanatatii si frumusetii parului. Pulverizeaza fixativ pe toata suprafata parului copilului, apoi pune-i o caciulita si lasa substanta sa actioneze.

Dupa cateva zile de repetat procedura, mamicile jura ca nu va mai supravietui niciun paduche.

Indepartarea dopurilor de ceara din urechi la copii

Cu toate controversele aparute in jurul betisoarelor de urechi si al pericolelor asupra sanatatii urechilor, mamicile au inceput sa caute solutii proprii pentru curatarea acestora la copii.

examinare_copil_bolnav_1

Cele mai multe dintre ele recomanda apa oxigenata (peroxidul de hidrogen), pe care o folosesc astfel: aplica picaturi in fiecare ureche, in timpul baitei, le lasa sa actioneze cate un minut in fiecare dintre ele si apoi indeparteaza dopul care se dizolva si iese din urechi cu autorul unui prosop curat sau dischete sterile

Desfundarea cazii sau chiuvetei

Atunci cand ai un copil, chiuveta sau cada se infunda mai des ca niciodata si pentru a repara aceasta situatie, trebuie sa fii mereu pregatita cu cele mai la indemana remedii naturiste. Daca nu ai la indemana solutii speciale de desfundat cada, poti apela la banalul otet pentru a face treaba in locul lor.

Potrivit mamicilor care s-au vazut in postura de a gasi solutii rapide la astfel de situatii, turnarea unei cani de otet in scurgerea infundata si lasarea lui sa actioneze aproximativ jumatate de ora inainte de a drumul la apa poate fi extrem de utila.

Mamicile recunosc ca remediul nu este la fel de eficient ca solutiile speciale de desfundat de pe piata, dar ca reprezinta o solutie urgenta si rapida, atunci cand te afli in incurcatura.

Mai cunosti si alte remedii secrete de mamica? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre