Masa la restaurant cand ai un bebelus

/ / Modificat: 2013-04-18
Masa la restaurant cand ai un bebelus

Masa la restaurant impreuna cu bebelusul poate fi un calvar sau o experienta frumoasa si relaxata. Diferenta intre cele doua o fac asteptarile pe care le ai de la aceasta iesire in oras, atitudinea ta in fata acestei experientei, dar si cateva trucuri simple si la indemana, care vor tine bebelusul linistit si relaxat, pe tot parcursul mesei!

Afla cum sa mananci linistita si relaxata la restaurant, cand ai un bebelus!

Fii relaxata si optimista: nu se va intampla nimic rau!

Mamicile au tendinta de a crea tot soiul de scenarii negative cand vine vorba de a-si lua bebelusul cu ele, la masa din oras cu prietenii. Au impresia ca va plange continuu, ca va vomita sau va fi iritat si ca iesirea nu le va prii.

Nu adopta o atitudine defensiva inainte de a te confrunta cu aceasta experienta. Fii optimista si repeta-ti in minte cat de frumos va fi ca bebe sa iti tina companie la intalnirea cu prietenii.  

Mergi cu el la restaurant in timpul orelor de somn!

Daca vrei sa scapi de gandul chinuitor ca bebelusul o sa se foiasca si o sa planga in timpul mesei la restaurant, ia-ti masuri de precautie. Cea mai simpla si la indemana dintre ele este sa mergi sa iei masa la restaurant in timpul orelor de somn ale bebelusului.

Cand este bebelus, copilul mai mult doarme decat sta treaz, chiar si pe timpul zilei. Daca ti-e frica ca o sa-ti pierzi cumpatul in momentul in care va plange in restaurant, fa rezervarea in timpul orelor de somn.

Hraneste-l si schimba-l inainte de a pleca de acasa!

O alta masura importanta de precautie pe care ti-o poti lua ca sa nu fii nevoita sa alaptezi bebelusul in public sau sa ii schimbi scutecul acolo, este de a-l hrani bine inainte de a pleca de acasa si de a te asigura ca are scutecul curat si uscat.

Ia cu tine bagajul pentru bebe!

Cu toate masurile de precautie pe care ti le iei, tot este important sa ai intotdeauna cu tine bagajelul cu lucrurile necesare pentru bebelus. Este recomandat ca acesta sa cuprinda scutece, biberoane cu lapte sau ceai, hainute de schimb si jucarioare.

bagajul-bebelusului

Toate acestea te ajuta sa fii pregatita in momentul in care copilul ar putea plange de foame, pentru ca a udat scutecul sau din cauza ca s-a plictisit.

Rezerva o masa retrasa, in salonul de nefumatori!

Atunci cand te hotarasti sa iesi in oras, la restaurant, cu familia sau prietenii, rezerva inttodeauna o masa cat mai retrasa in salonul pentru nefumatori. Nu este sanatos sa expui copilul la fumul de tigara din saloanele pentru fumatori.

Fumatul pasiv are o multime de efecte secundare nocive pentru sanatatea lui. Masa retrasa este binevenita, din moment ce bebelusul ar putea deveni agitat, ar dori sa fie alaptat, ar arunca jucarii, iar tu ai fi pusa intr-o postura neplacuta in fata celorlalte persoane aflate in restaurant.

Nu vrei sa fii in mijlocul restaurantului atunci cand il alaptezi sau cand bebelusul arunca cu obiecte in jur. Te pune intr-o situatie jenanta si este un sentiment neplacut.

Tu ce alte trucuri mai cunosti pentru a lua o masa linistita in oras, in compania bebelusului? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Restaurant copii

Articole recomandate

Citeste si despre