Diferenta enorma intre alocatiile din Romania si cele din alte state UE

/ / Modificat: 2019-01-21
Diferenta enorma intre alocatiile din Romania si cele din alte state UE

Minorii din Romania primesc de la stat 84 de lei pe luna, iar cei cu varsta mai mica de 2 ani primesc 200 de lei lunar.

In Luxemburg, copiii au printre cele mai mari alocatii din Uniunea Europeana. Acestia incaseaza de la stat 265 de euro pe luna, in functie de varsta. Un calcul simplu arata ca acestia au o alocatie mai mare de aproape 15 ori mai mare decat cea oferita minorilor din Romania.

Peste 200 de euro pe luna primesc si copii mai mici de doi ani din Danemarca. Ulterior, alocatia scade pe masura ce acesta inainteaza in varsta. Dupa 15 ani, copiii incaseaza 126 de euro lunar.

Italia ofera alocatie in functie de venitul familiei. Copiii au aproape 260 de euro pe luna, daca venitul net al familiei este mai mic de 14.000 de euro pe an. In schimb, familiile care castiga mai mult de 77.500 de euro anual nu mai primesc ajutor din partea statului.

Tarile care au intrat recent in Uniunea Europeana ofera minorilor alocatii la fel de mici ca si Romania.

In Bulgaria, alocatia este de doar 20 de euro pentru familiile cu un copil, in timp ce Croatia ofera 27 de euro pe luna si poate ajunge pana la 40 de euro, in functie de veniturile familiei. Nici minorii din Polonia nu beneficiaza de un ajutor prea mare din partea statului. Alocatiile incep de la 22 de euro pe luna si ajung pana la 32 euro pe luna, in functie de varsta copilului.

Cat a platit Romania pentru alocatii in luna decembrie

Alocatiile de stat pentru copii platite in decembrie 2018 au totalizat 350,14 milioane de lei, cu 3,12 milioane lei mai putin fata de finele lui 2017, suma medie achitata fiind de 96,82 lei de beneficiar, conform datelor centralizate de Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alocatie copii Alocatie de stat Bani

Articole recomandate

Citeste si despre