Cunosti riscurile asociate sangerarilor gingivale?

Bacteriile, principala cauza a inflamarii gingiilor?

In cavitatea bucala traiesc aproape 300 de tipuri de bacterii, insa majoritatea acestora nu prezinta niciun pericol, prezenta lor fiind normala. Bacteriile incep sa devina primejdioase atunci cand se organizeaza intr-un strat cunoscut sub numele de "placa bacteriana". Daca nu este indepartata in mod regulat, aceasta poate duce la imbolnavirea gingiilor si in final, la pierderea dintilor.

Cum poti impiedica aparitia sangerarilor gingivale?

Sangerarile gingivale reprezinta un semn vizibil al inflamarii gingiilor si pot avea ca rezultat final pierderea dintilor. Din acest motiv, este foarte important sa consulti medicul dentist daca ai probleme gingivale care persista.

Pentru a ajuta la oprirea sangerarilor gingivale si la mentinerea sanatatii gingiilor tale, este recomandat:

  • sa periezi dintii timp de minimum doua minute, de doua ori pe zi, cu o pasta de dinti special creata pentru a actiona atat la nivelul gingiilor, cat si al dintilor;
  • sa utilizezi o periuta interdentara, ata sau banda dentara, scobitori, pentru a curataperiodic spatiul dentogingival (zona unde dintele intalneste gingia) pentru a indeparta din aceasta zona placa bacteriana cu efect nociv la nivelul gingiilor;
  • sa utilizezi o apa de gura cu actiune antibacteriana de doua ori pe zi pentru a reduce placa bacteriana si a ajuta la prevenirea reaparitiei acesteia;
  • sa ceri sfatul medicului dentist.

Progresia inflamatiei gingivale

inflamatie-gingie

Cu 70% ingrediente active, Parodontax® ajuta la oprirea si prevenirea sangerarilor gingivale.

Programul Parodontax® pentru sanatatea gingiilor ofera solutii de ingrijire zilnica pe termen lung pentru a ajuta la combaterea placii bacteriene si la oprirea sangerarilor gingivale.

parodontax-portofoliu

De asemenea, gama de produse Parodontax® ofera solutii de ingrijire intensiva, pe termen scurt, a afectiunilor gingivale active pentru a ajuta la managementul gingivitei si parodontitei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul