Cum sa iti feresti bebelusul de intepaturile de insecte. Sfaturi utile pentru parinti

/ / Modificat: 2019-07-11
Cum sa iti feresti bebelusul de intepaturile de insecte. Sfaturi utile pentru parinti

Tantarii, furnicile, mustele, paianjenii si alte insecte sunt mereu o pacoste in sezonul cald, iar micutul tau nu va scapa nederanjat de ele.

Cele mai multe intepaturi sau muscaturi de insecte lasa urme rosii, dar si umflaturi mici pe piele, care s-ar putea sa-l manance pe micut sau sa fie dureroase.

Stim ca ti-ai dori ca puiul tau sa fie imun la intepaturile de insecte, dar, din pacate, lucrurile nu stau asa. Sigur ca privelistea bubitelor ramase pe piele e ingrijoratoare pentru orice parinte, dar nu e cazul sa intri in panica. Fa tot ce poti ca sa le previi si, daca se intampla ca bebelusul tau sa fie deranjat de insecte, iti poti calma disconfortul prin cateva metode simple.

Cum sa previi intepaturile de insecte

Evita sa-ti scoti bebelusul la plimbare seara, cand apar mai des tantarii. De asemenea, daca ai iesit la aer impreuna cu micutul tau, amana popasurile la lacuri sau balti, pentru ca acolo se aduna multe insecte.

Bineinteles, asta nu inseamna ca treci in extrema cealalta si sa nu-ti mai scoti puiul din casa pana da frigul.Copiii au nevoie sa petreaca timp in natura, asa ca nu-l priva de aceste experiente. Mai degraba, investeste intr-un spray repelent sau o lotiune impotriva insectelor, ca sa il protejezi de intepaturi.

Singura precautie: nu uita sa-i faci micutului o baie inainte de culcare, ca sa indepartezi de pe piele produsul respectiv.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Intepaturi tantari Solutii impotriva puricilor Purici

Articole recomandate

Citeste si despre