Cina la restaurant impreuna cu bebelusul tau!

/ / Modificat: 2016-04-18
Cina la restaurant impreuna cu bebelusul tau!

In primele luni din viata bebelusului tau, este foarte posibil sa te dedici in intregime eforturilor de a te acomoda cu noile responsabilitati si sa faci abstractie de modul de viata pe care il aveai inainte sa ii dai nastere.

La fel de plauzibila este si varianta in care ti-ai putea dori ca momentele de liniste sa fie intr-adevar momente de liniste si sa nu il incluzi neaparat in toate activitatile pe care le faci pentru tine.

Indiferent de caz, mai devreme sau mai tarziu vei simti nevoia sa il incluzi in obiceiurile tale sociale si nu numai, iar acest lucru te-ar putea ingrozi inca dinainte sa faci primele incercari.

Daca te-ai gandit la ziua in care vei merge pentru prima oara la restaurant cu copilul, probabil ca ti-au trecut deja prin minte tot felul de scenarii ingrozitoare, al caror deznodamant sumbru este ca tu si partenerul tau sa plecati de acolo repede, rusinati si aratati cu degetul pentru galagia facuta sau pentru paharul spart din greseala.

Exista si parinti relaxati, care ofera mult mai usor sanse noilor incercari si care nu se tem la fel de mult de esecuri precum se entuziasmeaza la gandul potentialelor reusite.

Daca te-ai ars cu ciorba, sufli si in iaurt

Prima incercare de a iesi sa cinezi la restaurant cu copilul are 50% sanse sa fie un dezastru. Toate cosmarurile tale cu privire la aceasta experienta s-ar putea adeveri in doar cateva minute.

Daca ai parte de o astfel de experienta, iti va fi mult mai dificil sa faci si o a doua incercare. Unii parinti asteapta luni de zile dupa un asemenea esec, pentru ca nu reusesc sa isi construiasca din nou curajul necesar.

Tocmai de aceea, cel mai indicat ar fi sa iti faci dinainte un plan. Nu te poti duce la restaurant insotita de partenerul tau si de copil si sa te astepti ca vei avea parte de o cina cum aveati inainte de aparitia copilului; nici macar acasa lucrurile nu mai sunt cum erau inainte sa fi devenit parinti, astfel de asteptari sunt gresite din orice punct de vedere.

De aceea, va trebui sa tii cont nu doar de nevoia ta de a-ti savura preparatele preferate pe fundalul sonor placut al restaurantului, ci si de nevoia copilului tau de a avea parte de atentie si de distractie continuu.

Inarmeaza-te cu jucariile lui preferate, fii pregatita sa ii citesti sau sa ii canti in soapta cantecul care il calmeaza si gandeste-te dinainte la orice fel de activitati care l-ar tine ocupat si interesat. Astfel vei evita plictiseala, dar si crizele de plans care v-ar putea face sa va rusinati intr-un loc public.

Alege cu grija restaurantul

Gaseste un restaurant care nu este foarte aglomerat si in care zgomotul nu este puternic, mai ales daca micutul tau este obisnuit cu linistea si cu intimitatea. Asigura-te, vorbind cu personalul, ca este un mediu perfect pentru copii, in care nu se fumeaza si care este dotat cu scaune speciale pentru acestia.

Nu opta pentru ceva foarte fancy; te poti lipsi sa bei din pahare de cristal, mai ales daca exista posibilitatea ca micutul sa le sparga chiar inainte de cina.

Gandeste strategic

Alege o masa pozitionata aproape de iesirea din restaurant, in cazul in care vrei sa iesi cu el repede atunci cand devine nelinistit.

Daca este mai mare si ii comanzi si lui mancare, cere in avans cateva lingurite de rezerva, pentru ca este foarte posibil sa le scape pe jos. Daca micutul tau merge deja, asigura-te ca nu se va duce la mesele unde ii va deranja pe altii si ca nu va alerga printre picioarele ospatarilor.

Daca intentionezi sa iti tii copilul in brate, acorda atentie lucrurilor care ii sunt la indemana. Bauturile sau mancarurile fierbinti nu trebuie sa fie in raza lui de actiune si aceeasi regula se aplica si in cazul veselei sensibile si casabile.

Nu te baza pe personalul restaurantului in ceea ce priveste distractia si amuzamentul copilului tau; acestia sunt ocupati cu o multime de alte lucruri si nu au timp sa faca pe animatorii.

Nu te simti rusinata daca esti nevoita sa pleci brusc si incearca sa ajungi acasa la ora de culcare, astfel incat sa nu ii modifici rutina de somn. Locurile noi pot reprezenta un motiv de stres pentru copii, asa ca oricum nu iti doresti sa ii tii prea mult in astfel de conditii.

Tu ce strategii ai adoptat atunci cand ai iesit cu bebelusul la restaurant? Asteptam parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cina in familie Sfaturi parinti

Articole recomandate

Citeste si despre