Ce trebuie sa facem in caz de cutremur

Cutremurul ce s-a simtit weekend-ul trecut in Bucuresti a alertat atat autoritatile, cat si populatia tarii. Ghidul cu informatii si reguli de comportament in cazul producerii unui cutremur ne ajuta sa reactionam in timp util si sa procedem in cel mai corect mod pentru a supravietui.

cutremur

Sfaturi utile in caz de cutremur

in primul rand, este important sa stam sub peretii de rezistenta din locuinta atunci cand se produce un cutremur de mare intensitate, sa nu folosim scarile sau liftul si sa detinem o trusa de prim ajutor;

 • este important sa ne indepartam de cladiri sau de obiectele grele neasigurate din casa;
 • trebuie stabilit un punct de intalnire cu membrii familiei dupa producerea cutremurului;
 • este important sa ne pastram calmul, sa nu intram in panica si sa incercam sa-i protejam pe cei sensibili, cum ar fi copiii si batranii;
 • sub nicio forma nu trebuie sa incercam sa parasim locuinta in faza seismica initiala intrucat aceasta are o durata redusa si este foarte posibil ca faza puternica a miscarii sa ne surprinda pe scari, holuri sau paliere.

  Citeste continuarea pe ele.ro.

  Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

  Taguri

  Copilul.ro

  Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

  Citeste si despre

  Articole de la parteneri

  Aplicatii pentru copii

  DESCARCA
  DESCARCA

  Inainte sa pleci,

  Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:  Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

  Trimite articolul catre prietenii tai

  Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

  Trimite mesajul