Ai putea avea un copil mai inteligent, daca il faci dupa varsta de 30 de ani, potrivit unui studiu

/ / Modificat: 2019-09-16
Ai putea avea un copil mai inteligent, daca il faci dupa varsta de 30 de ani, potrivit unui studiu

In zilele noastre, tot mai multe femei decid sa amane momentul in care vor deveni mame, motivele sunt diverse si este o tendinta in crestere.

Daca te afli in acel grup care alege sa amane maternitatea, aceasta cercetare ti se poate parea foarte interesanta.

Merita asteptarea

Un studiu realizat de cercetatorii de la London School of Economics, publicat in The Journal Biodemography and Social Biology, afirma ca femeile care nasc pentru prima data dupa varsta de 30 de ani au copii mai destepti. Conform cercetarilor, acestea au calitati care le ajuta in cresterea micutilor.

"Femeile care devin pentru prima data la 30 de ani, de exemplu, au educatie mai buna, venituri mai mari, sunt mai predispuse la relatii stabile, au stiluri de viata mai sanatoase, fac controale inainte de face un copil si isi planifica sarcinile. Acestia sunt factorii care pot ajuta copiii sa aiba performante mai bune, nu sa fie un avantaj pentru ele" a spus dr. Alice Goisis.

Copiii ai caror mame au treizeci de ani au avut scoruri mai mari la testele de IQ, in timp ce primul nascut al mamelor de 40 de ani nu a prezentat aceleasi avantaje. Specialista a declarat ca rezultatele trebuie tratate cu precautie, deoarece esantionul a fost mic, avand in vedere ca nu sunt foarte multe femei care nasc prima data dupa 40 de ani.

"Pentru ca mai multe femei amana venirea pe lume a primului lor copil, ar trebui sa privim mai atent la posibilele compensatii in ceea ce priveste bunastarea mentala, sociala si emotionala a celor mici, precum si la implicatiile asupra sanatatii lor," a mai spus medicul.

Cercetarea foloseste date din Millennium Cohort Study, care a urmarit 18.000 de nasteri in Anglia in jurul anului 2000. Este, de asemenea, o analiza care se bazeaza pe informatiile colectate cand acesti micuti aveau cinci ani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii inteligenti

Articole recomandate

Citeste si despre