The PINK Method, dieta de slabit pentru femei

/ / Modificat: 2013-07-10
The PINK Method, dieta de slabit pentru femei

PINK Method este una dintre dietele de slabit in voga in 2012 si este un plan conceput de o femeie pentru femei. Se bazeaza pe un regim alimentar organizat, hipercaloric si destul de restrictiv, dar cu rezultate remarcabile in ceea ce priveste remodelarea corporala.

Cat slabesti cu metoda PINK?

Dieta PINK sau roz este un plan alimentar dedicat exclusiv doamnelor, intrucat este creat dupa particularitatile si nevoile acestora. Desi in traducere inseamna "roz", PINK este de fapt acronimul unor cuvinte cheie, pe care orice femeie trebuie sa le urmeze in dieta: Putere, Intensitate, Nutritie si Kardio.

Autoarea dietei, Cynthia Pasquella, sustine ca aceasta dieta te poate ajuta sa scapi de 5 kilograme in 2 saptamani. Poate ca rezultatele nu par foarte mari, insa dieta nu se bazeaza doar pe slabit, ci si pe imbunatatirea sanatatii organismului, dar si a tonusului psihic.

Principiile alimentare ale PINK Method

Inainte de a fi o dieta restrictiva si foarte bine planificata, este bine sa stii ca regimul PINK este unul mai degraba vegetarian si se bazeaza pe consumul alimentelor bio sau organice. PINK Method este un plan alimentar impartit in 4 etape sau faze:  

Reset

Prima faza a dietei dureaza 14 zile si se bazeaza pe consumul a 1200 de calorii pe zi. Potrivit autoarei, in acest interval se slabesc 5 kilograme daca se mananca astfel:

  • Mic dejun: un shake cu proteine;
  • Pranz: o salata satioasa;
  • Cina: alimente usoare - legume coapte cu friptura de soia;
  • Gustari: fructe proaspete.

In plus, sportul trebuie sa faca parte din "meniul" acestei faze, cate 30 de minute, in fiecare zi.  

Primary

Faza a doua a dietei PINK se desfasoara pe o perioada de 10 zile. Aportul zilnic de calorii creste pana la 1600, iar meniul este bogat in alimente proteice. Meniul zilnic seamana cu cel al primei faze, doar ca sunt introduse si ouale, ciupercile si, ocazional, pestele slab preparat la abur sau la cuptor.

Day Shread

A treia faza din metoda PINK este chiar mai drastica decat prima, chiar daca se bazeaza tot pe un aport de 1200 de calorii, zilnic. Dureaza doar 7 zile, dar mesele sunt destul de restrictive, grasimile si carbohidratii fiind inlocuiti cu supa de legume. Sportul continua in aceasta faza, insa pe o durata mai mica, de doar 15 minute pe zi.  

Preservation

Ultima faza a dietei este si regimul alimentar pe care autoarea metodei PINK il recomanda pentru a fi integrat in stilul obisnuit de viata. Aceasta etapa incepe doar in momentul in care ai atins greutatea dorita si poate fi tinuta toata viata. Se bazeaza pe consumul a 1400-1800 de calorii zilnic, plus sedinte de sport de minimum 15 minute pe zi, insa nu mai exista restrictii alimentare.

Cele maximum 1800 de calorii pot fi formate din orice tip de alimente, dar este recomandat sa fie cat mai sanatoase si benefice pentru organism. Fiind o dieta complexa, Cynthia Pasquella a incercat sa vina in ajutorul femeilor care vor sa o urmeze si a scos si o carte de bucate cu exemple de meniuri si retete pentru fiecare faza sau etapa in parte.

Tu ai auzit de PINK Method? Ti se pare o idee ingenioasa de slabit? Spune-ne sfaturile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Slabit sanatos

Articole recomandate

Citeste si despre