Mancati pe saturate

| Modificat: 2013-07-04 15:34:27

Este un adevar universal valabil ca "trebuie sa mancam pentru a trai", dar nu trebuie nici sa traim doar pentru a manca. Viata, din fericire, are si alte bucurii sa ne ofere si multe modalitati de a ne face fericiti.

Inainte de toate, trebuie sa mancam pentru a ne pastra fortele si nu pentru a ne satisface simturile. Bineinteles, organismul trebuie sa-si refaca energia pe care a consumat-o in timpul zilei si, pentru a reusi, e nevoie de alimente care sa-i permita sa si construiasca si sa-si repare tesuturile.

alimente_topire_grasimi_organism

Legea foamei consta in satisfacerea nevoilor organismului pentru a-i compensa pierderile suferite. Este deci important, daca se poate, sa mancati atunci cand va este foame si nu atunci cand va este pofta.

De altfel, in aceasta carte eu fac o distinctie clara intre foame si pofta. Subliniez acest fapt pentru ca, atunci cand ati decis sa slabiti si, de asemenea, sa va pastrati greutatea, este obligatoriu sa mancati numai atunci cand va este foame, din mai multe motive:1. Aveti o frustrare, adica va simtiti rau in propria piele, fara sa mai adaugam si faptul ca suferiti de foame.


2. Trebuie sa scapati de sentimentul ca sunteti pedepsiti atunci cand urmati un anumit regim, care va da senzatia ca pentru a slabi trebuie "sa muriti" de foame.


3. Este obligatoriu sa va potoliti foamea, altfel veti renunta repede la regim.


4. Nu este bine sa va fie foarte mult timp, pentru ca aceasta senzatie dezagreabila ar putea deveni rapid o sursa de agresivitate.

Ne putem hrani si fara sa ne ingrasam, apreciind in acelasi timp placerile unei mese cu feluri de mancare sanatoase si echilibrate: carne, peste, branzeturi, oua, cereale, iaurturi, legume si fructe.

Mancati, deci, pe saturate fara teama de a va ingrasa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Diete de slabit Alimente

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA