Dieta pe Tipuri de Personalitati

/ / Modificat: 2013-07-09
Dieta pe Tipuri de Personalitati

Dieta pe Tipuri de Personalitati

Dieta pe tipuri de personalitati se bazeaza pe o alimentatie echilibrata si exercitii fizice.

Autorul, Robert F. Kushner, medic, preda medicina la Universitatea Northwestern din Statele Unite si este directorul Institutului Wellness al Northwestern Memorial Hospital. Dupa ce a vazut o multime de persoane care vroiau si aveau nevoie sa slabeasca el si-a dat seama ca nu exista o dieta universal valabila.


Dieta in functie de tipuri de personalitati incepe printr-un quiz pentru cei care vor sa o tina ce contine 66 de intrebari despre obiceiurile si atitudinea lor in relatie cu mancarea, exercitiul fizic si rezistenta la stres. In functie de raspunsuri o persoana poate face parte din una sau mai multe categorii.

De exemplu, cand este vorba de mancat, o persoana poate fi in categoria celor care mananca in nestire, cand vine vorba de exercitii el se poate comporta dupa dictonul totul sau nimic si in cazul rezistentei poate fi genul care nu poate spune nu.

Cartea doctorului Kushner cuprinde sectiuni specifice fiecarui tip de personalitate si sfaturi pentru schimbarea obiceiurilor si atitudinilor cu care se identifica o persoana. Restul cartii are si alte sfaturi folositoare, plus ca multi oameni nu se indentifica cu o singura categorie.

Cartea o poti comanda de pe site-ul Dr. Kushner unde poti sa faci si quiz-ul online.

Ce poti sa mananci

Kushner este un fan al mancarurilor pe baza de plante: fructe, legume, graunte, nuci, seminte, boabe uscate si produse din soia. Toate au un numar mic sau moderat de calorii si sunt bogate in vitamine si nutrienti.

Dieta pe tipuri de personalitati nu este o dieta vegetariana dar exista o anumita tendinta spre recomandarea mancarurilor vegetariene. Puiul si pestele sunt de asemena admise in dieta. Carnea rosie slaba e considerata ok dar consumarea ei nu este incurajata. Nu o sa gasesti mancaruri cu carne de vita in sectiunea de retete. Exista, totusi, o reteta cu carne de porc.

Ce spun expertii

Expertii sunt de parere ca dieta personalizata a lui Kushner exploreaza metode practice pe care cititorii le pot folosi pentru a restructura obiceiurile alimentare problematice si lipsa exercitiilor fizice potrivit personalitatilor lor.

Majoritatea specialistilor spun este una dintre cele mai responsabile diete disponibile in acest moment. Cartea contine sfaturi de bun simt, impartite in pasi mici si realizabili. Kushner este un nutritionist respectat si considerat de incredere.

Daca esti cu adevarat interesata sa-ti schimbi relatia pe care o ai cu mancarea, dieta lui Kushner este un inceput bun. Dieta pe tipuri de personalitati este usor de tinut, simpla si distractiva. Daca vrei sfaturi cu adevarat competente atunci cel mai bine este sa discuti si cu un psiholog.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre