Dieta de vara

/ / Modificat: 2013-10-30
Dieta de vara

Dieta de vara este unul dintre cele mai simple planuri alimentare la care poti apela pentru a scapa de cateva kilograme bune, in numai o saptamana!

Cu o recolta bogata de fructe si legume, vara te indeamna la slabit sanatos si rapid in cel mai gustos si savuros mod. Iata un regim alimentar lejer si satios, pe care este bine sa il ai in vedere vara aceasta!

Slabitul si vara sunt compatibile din cale-afara, sustin specialistii, care sunt de parere ca sezonul cald este cel mai potrivit pentru a tine dieta si a scapa de excesul ponderal.

Vara, magazinele si pietele abunda intr-o multime de alimente gustoase si hipocalorice cu care te poti rasfata, in acelasi timp in care scapi de kilogramele in plus.

Decalogul dietei de vara: 10 reguli de respectat inainte de regim

Inainte de a da curs invitatiei nutritionistilor de a urma planul alimentar care te va slabi vreo 2-3 kilograme in 7 zile, este important sa iei in calcul urmatoarele reguli si sa te asiguri ca le respecti, fara exceptie:

1. Renunta la prajeli

2. Renunta la preparate de tip fast-food

3. Renunta la alcool

4. Renunta la dulciuri, de orice fel

5. Renunta la fainoase

6. Renunta la produsele de patiserie

7. Bea cat mai multa apa

8. Fa sport cat mai des, in orice fel

9. Relaxeaza-te si scapa de stres

10. Iubeste-ti corpul, asa cum este

Dieta de vara de 7 zile

Planul de slabit de 7 zile este un regim disociat care se concentreaza pe consumul principalelor alimente care se gasesc pe tarabele din piete in sezonul de vara - fructe si legume.

Ziua 1: Fructe

In prima zi de regim, te poti bucura de gustul si savoarea oricarui fruct de vara, si nu numai, care iti face cu ochiul. Singurul fruct pe care nu ai voie sa il mananci este banana, pentru care este dedicata o alta zi a dietei.  


Ziua 2: Legume

In ceea ce priveste ziua de legume, nu ai niciun fel de restrictii. Poti consuma orice tip de legume doresti, preferabil in stare proaspata, dar si la gratar sau coapte. Daca iti faci salate, evita sosurile grase si calorice.

Ziua 3: Fructe si legume

Dupa o zi de fructe si una de legume, a venit ziua in care le poti combina. Poti consuma fructele si legumele proaspete, la gratar sau coapte. Singurele exceptii din meniul acestei zile sunt bananele si cartofii.  


Ziua 4: Banane si lapte

Mijlocul saptamanii este dedicat unei combinatii alimentare care sta la baza unei intregi diete: banane si lapte. Nu ai voie sa depasesti consumul a 8 banane si 500 ml lapte, in aceasta zi. Daca foamea nu iti da pace, ia o masa cu supa de legume.  


Ziua 5: Fructe, legume si cereale

Ziua a cincea este aproape identica cu cea de-a treia, doar ca, de data aceasta, mai poti adauga in meniu si o portie de orez.

Ziua 6: Legume si orez

In cazul in care, cu o zi inainte, ai inceput sa simti gustul orezului si sa poftesti la mai mult, in cea de-a sasea zi a dietei, ai voie sa mananci combinatii de legume cu orez, insa nu in cantitati foarte mari.

Meniul se concentreaza, in principal, pe consumul de legume proaspete sau fierte ori gatite la aburi. In continuare, trebuie sa eviti cartoful.

Ziua 7: Diversificata, dar vegetariana

In ultima zi de dieta, poti combina fructele, legumele si orezul, in diverse preparate. Poti gati supe, sucuri, garnituri, piureuri etc.  

Tu ce fel de dieta de vara ai mai tinut? Ideea noastra de dieta de 7 zile, cu fructe si legume, ti se pare usor de tinut? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta slabit Slabit sanatos Slabit rapid

Articole recomandate

Citeste si despre