Dieta de trei zile

/ / Modificat: 2013-07-04
Dieta de trei zile

Dieta de trei zile

Dieta de trei zile este destul de veche, datand din anul 1985. Copii mai mult sau mai putin reusite ale dietei circula nestingherit pe internet si promit scadere rapida in greutate, curatare, colesterol scazut si mai multa energie.



Numita cateodata in mod eronat dieta Cleveland, dieta de trei zile este un plan alimentar care trebuie tinut timp 3 zile consecutive, cu 4 zile de mancat normal dupa aceea, dupa care poti sa o reiei, daca doresti.

Cei care vor sa tina dieta au promisiunea ca vor slabi pana la 5 kilograme, desi, in mod realist vorbind, probabil scaderea in greutate se va datora mai mult pierderii de lichide decat de grasime. Dieta nu include si exercitii fizice.

Ce poti sa mananci

Dieta cere ca cei care o tin sa respecte cu strictete portiile si planul propus si sa nu manance mai mult sau mai putin decat este recomandat.

Plan - Dieta de trei zile

Ziua 1



Mic dejun

Cafea neagra sau ceai cu indulcitor

Jumatate de grapefruit sau o cana de suc de grapefruit

O felie de paine prajita cu o lingura de unt de arahide

Pranz

Jumatate de cana de ton

O felie de paine prajita

Cafea neagra sau ceai cu indulcitor

Cina

300 de grame de carne slaba (pui, peste)

O cana de mazare verde

O cana de morcovi

Un mar

O cana de inghetata normala


Ziua a doua



Mic dejun


Cafea neagra sau ceai cu indulcitor

Un ou

Jumatate de banana

O felie de paine prajita

Pranz

O cana de branza cottage sau ton

8 biscuti cu sare

Cina

Doua bucati de friptura de vita

O cana de brocoli sau varza

Jumatate de cana de morcovi

Jumatate de banana

Jumatate de cana de inghetata de vanilie


Ziua a treia



Mic dejun

Cafea neagra sau ceai cu indulcitor

5 biscuiti cu sare

O portie de branza cheddar

Un mar

Pranz

Cafea neagra sau ceai cu indulcitor

Un ou fiert

O felie de paine prajita

Cina


O cana de ton

O cana de morcovi

O cana de pepene

O cana de conopida

Jumatate de cana de inghetata de vanilie

In afara de alimentele enumerate mai sus, cei care tin dieta trebuie sa bea 4 cani de apa sau bauturi non calorice pe zi.

Cum functioneaza

Printr-o forta magica nespecificata, combinarea acestor mancaruri ar trebui sa creeze o reactie metabolica prin care sa slabesti.

Dieta nu are un autor cunoscut si nu exista documentare sau o explicatie plauzibila a Dietei de 3 zile.

Dieta poate fi repetata dupa 4 sau cinci zile de mancat normal. Scopul revenirii la mancatul normal este ca metabolismul tau sa nu incetineasca.

Ce spun expertii

Expertii sunt de parere ca scaderea in greutate datorita acestei diete se produce din cauza caloriilor putine pe care le asimilezi, nu din cauza combinatiei magice a alimentelor sau din cauza reactiilor metabolice.

Din cauza ca planul are mai putin de 1,000 de calorii pe zi, unii specialisti spun ca ar putea avea efecte nefaste asupra sanatatii si dupa terminarea lui exista riscul sa te ingrasi rapid la loc.

Dieta este un adevarat cerc vicios, deoarece cei care o tin se infometeaza timp de trei zile dupa care revin la obiceiurile lor alimentare si in final nimic nu este rezolvat. Dieta nu iti schimba stilul de viata, nu incurajeaza obiceiuri alimentare sanatoase si nu promoveaza exercitiul fizic.

Fiind un plan atat de restrictiv, este greu de tinut pana la capat si se poate sfarsi ca un esec. Cel mai bine ar fi sa cauti un plan mai putin restrictiv, care poate fi tinut pe perioade mai lungi de timp si care sa nu iti pericliteze sanatatea, incuranjand in acelasi timp exercitiile fizice si alimentele sanatoase, cu un minim de 1,200 de calorii pe zi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre