Dieta de slabire cu iaurt

/ / Modificat: 2013-05-14
Dieta de slabire cu iaurt

Dieta de slabire cu iaurt este un program alimentar bazat pe proprietatile nutritive pe care le are iaurtul in arderea grasimilor din organism si in eliminarea kilogramelor in plus. Iaurtul este un aliment-minune pentru organismul tau, iar dieta bazata pe acest aliment a fost adoptata atat de vedete, cat si de modele celebre ale podiumurilor lumii, datorita simplitatii cu care se tine si a efectelor rapide asupra siluetei! Iata cum slabesti 2 kg in 5 zile cu cel mai simplu plan de slabit cu iaurt!

Cum te slabeste dieta cu iaurt?

Iaurtul este un aliment benefic pentru slabit, intrucat este hranitor si ofera organismului nutrientii de care are nevoie, fara un aport caloric mare. Are meritul de a instala rapid senzatia de satietate in organism si de a inhiba pofta de mancare. In acest fel, se previne supraalimentarea, dar se promoveaza slabitul, intrucat te face sa mananci mai putin si sa reduci substantial aportul caloric zilnic.

Nutrientii esentiali care se gasesc in continutul iaurtului - calciu, magneziu si fosfor - actioneaza eficient pentru stimularea metabolismului si arderea grasimilor si in eliminarea kilogramelor in plus.  

Programul si regulile dietei de slabit cu iaurt

Exista mai multe versiuni ale dietei cu iaurt. Unele se tin pe o durata de 10 zile, altele de 14 zile, iar altele, mult mai scurte, pe un interval de 5 zile. Recomandat este ca nicio dieta cu iaurt sa nu se prelungeasca pe o perioada mai mare de 2 saptamani, din cauza efectelor negative pe care le poate avea asupra sanatatii.

Noi iti prezentam dieta de slabit cu iaurt care se desfasoara pe un interval de 5 zile si in care poti slabi pana la 2 kg. Dieta asigura organismului toate substantele hranitoare de care are nevoie pentru a functiona corect, insa este destul de restrictiva.

Principala regula care trebuie respectata in dieta de 5 zile este integrarea unui iaurt cu continut scazut de grasimi la fiecare masa principala, in toate zilele de dieta.

O idee de meniu in dieta poate fi urmatoarea:

  • Mic-dejun: 300 g iaurt, un pahar de suc proaspat din fructe si 1 felie de paine integrala prajita;
  • Gustare 1: un fruct (preferabil, citrice);
  • Pranz: piept de pui la gratar cu legume gatite la aburi si un iaurt mic;
  • Gustare 2: un fruct;
  • Cina: 1 iaurt.

Alte reguli pe care trebuie sa le respecti in cele 5 zile de dieta sunt:

  • consumul unui pahar de apa rece, in fiecare dimineata, pe stomacul gol;
  • miscare fizica constanta sau sport;
  • consumul a cel putin 2 litri de apa, zilnic (fara bauturi racoritoare, dulci sau alcool).

Precautii in dieta de slabit cu iaurt

Este o dieta destul de severa, iar din acest motiv, nu este recomandata persoanelor care sufera de diverse boli gastrice sau alte afectiuni al caror regim nu permite consumul de iaurt sau lactate. In acest regim de slabire, este foarte importanta prevenirea efectului yo-yo. Fiind o dieta pe termen scurt si destul de agresiva, planul de slabit cu iaurt este supus riscului de efect yo-yo: dupa terminarea dietei si reluarea stilului alimentar obisnuit, exista riscul revenirii kilogramelor in greutate si chiar al inmultirii lor.

Este recomandat sa reintroduci treptat si cu masura alimentele pe care le mancai odinioara in meniu si sa renunti complet la prajeli, dulciuri, prajituri si alte alimente hipercalorice, care ti-ar putea da peste cap rezultatul dietei.

Tu ai tinut vreodata dieta cu iaurt? Ce varianta ai ales si cat ai slabit? Spune-ne experienta ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Slabit rapid

Articole recomandate

Citeste si despre